Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŠTO JE ANTONIO SMAREGLIA U NOVOJ INKARNACIJI?


Sjećam se kad je Arsen (moj sin iz 18. stoljeća) u jednoj emisiji „podsjetio“ svojeg prijatelja Endriga, zašto se ne hvali da mu je bliski rođak bio Antonio Smareglia, talijanski kompozitor, rodom iz Pule. Doista, može se reći da se ni Puljani, moji sumještani, ne hvale ovim klasičnim kompozitorom, rođenim dakle u Puli 1854. godine, a umrlim 1929. u Gradu. (On je inače bio iz mješovitog braka, otac Francesco bio je Talijan, dok je majka Giulia Stiglich bila Hrvatica. Endrigu je njegova sestra Claudia tetka.)
Što, ili bolje rečeno tko bio mogao biti današnja inkarnacija ovog kompozitora. Da li je Hrvat, Da li je Talijan, ili nešto treće. Čini se, da je ipak, ovo drugo. Naime, ozbiljni kompozitor Smareglia se u novoj inkarnaciji „odlučio“ da komponira malo „žovijalniji“ tip muzike – pa to je poznati talijanski rapper – Jovanotti!
Usporedba slika, kako Antonija, tako i njegove supruge Marije „Jetti“, pokazuje nedvojbenu sličnost, pa tu su također i numerološke sličnosti, i „Antonio“, i pravo ime Jovanotti-ja, („Lorenzo Cherubini“) daju isti broj, odnosno 3, dok u imenima i prezimenima supruge u staroj i novoj inkarnaciji sadrže brojeve 9 i 4.
ANTONIO SMAREGLIA = 3 + 5 = 8
JOVANOTTI = 9
LORENZO CHERUBINI = 9 + 3 = 12 = 3
MARIA “JETTI” POLLA = 9 + 6 + 4 = 19 = 10 =1
FRANCESCA VALIANI = 4 + 9 = 13 = 4


Post je objavljen 31.08.2023. u 14:57 sati.