Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

TKO JE PRAVA INKARNACIJA WILLIAMA A. DICKINSONA (I ABELA BOWENA)?


Na krivo razmišljanje o meni kao inkarnaciji W. Dickinsona, brata pjesnikinje Dickinson navela me je sličnost njegove sestre, crte lica koje su bile slične mojima. Ipak, jedna doza sumnje je ostala, sve dok nisam otkrio inkarnaciju guvernera Georgije Charlesa Jenkinsa, gdje usporedba nije mogla ostaviti traga sumnje – ja sam doista njegova, a ne Dickinsonova inkarnacija.
No, onda se logički nameće pitanje – a tko je onda zapravo inkarnacija brata Emily Dickinson? I opet zanimljivo – to je onaj tko je imao pjesmu s tim imenom u naslovu! Sjećate li se pjesme „Zvao sam je Emili“:
„Zvao sam je Emili
U moj je san k'o u svoj ušla dom
Zbog nje se dan pretvorio u noć
I pjesme sve poludjele zbog nje
Kao kiše proljećne“
No, inkarnacija Emily Dickinson svejedno ostaje – Helen Shapiro. Ona je u ovom životu pet godina starija od Čolića, i kad pogledamo njene slike iz mladosti, možemo uočiti nešto neobično – ona sliči supruzi Zdravka Čolića, koja je prava inkarnacija Susan Huntington, supruge Williama Dickinsona. (Možda su njih dvije sestre, iz neke ranije inkarnacije.)

Neki su, pretpostavljam, tvrdili i da ja nisam inkarnacija Dickinsona, već Abela Bowena, gravera također iz savezne države Massachussetts, koji je živio također u 19. stoljeću. Međutim, ja nisam ni njegova inkarnacija, premda imam s njime neke slične crte lica, priznajem. Dakle, inkarnacija ovog umjetnika i pisca jest popularni pjevač iz Australije, Nick Cave. Inkarnacija njegove supruge Susie Bick iz 19. stoljeća jest Eliza Healey, i ona je bila jedina supruga gravera iz Bostona, Abela Bowena.
Ima jedna začudna reinkarnacijska veza između Nick Cave-a i Zdravka Čolića. Naime, kćerka W. Dickinsona, Martha Bianchi, jest inkarnacija – prve supruge Nick Cave-a iz ove, sadašnje inkarnacije! Njeno ime jest Viviane Carneiro. (Dakle, nije Sarah Hyland, kao što sam pogrešno pretpostavljao). I na kraju, prethodna inkarnacija australskog pjevača jest Leslie Holdsworth Allen, australski pjesnik koji je živio u drugoj polovini 19. stoljeća/prvoj polovini 20. stoljeća. (Radi se o još jednoj „crossover“ inkarnaciji, pošto je Cave rođen 1957. godine, a Allen umro 1964. godine.)
WILLIAM AUSTIN DICKINSON = 1 + 2 + 3 = 6
ZDRAVKO ČOLIĆ = 11 + 8 = 19 = 10 = 1
SUSAN HUNTINGTON DICKINSON = 9 + 9 + 3 = 21 = 3
ALEKSANDRA ČOLIĆ = 9 + 8 = 17 = 8
--
MARTHA DICKINSON BIANCHI = 8 + 3 + 9 = 20 = 2
VIVIANE CARNEIRO = 7 + 8 = 15 = 6
--
ABEL BOWEN = 11 + 7 = 18 = 9
LESLIE HOLDSWORTH ALLEN = 2 + 5 + 8 = 15 = 6
NICK CAVE = 11 + 6 = 17 = 8
ELIZA HEALEY = 8 + 2 = 10 = 1
DORA BAVIN ALLEN = 5 + 6 + 8 = 19 = 10 = 1
SUSIE BICK = 9 + 8 = 17 = 8


Post je objavljen 22.08.2023. u 15:34 sati.