Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

DA LI JE TOM JONES ŽIVIO U NEW MEXICU?


Na osnovu prethodnih postova može se lako zaključiti da su ljudi koji su pjevali o određenim geografskim lokacijama doista i živjeli na njima. Tom Jones u svojoj pjesmi iz 1972. godine, indikativnog naslova “The Young New Mexico Puppeteer” veli, točnije pjeva:

In a town near Albuquerque
Lived a most concerned young boy
He said lately I have noticed
Folks don't live with peace and joy

Spominje se dakle konkretni grad u američkoj saveznoj državi New Mexico. Je li Tom Jones doista mogao živjeti tamo? Ukoliko pogledamo na Wikipedijin List of people from Albuquerque, New Mexico, ne nalazimo tamo nikog sličnog Jonesu. No, ipak pogledajmo drugu listu, također sa Wikipedije, List of people from New Mexico. Naći ćemo jednog celebritija, veoma nalik velškom pjevaču. Njegovo ime jest Eanger Irving Couse (1866-1936), po zanimanju je umjetnik, te njegovo puno ime i prezime daje potpuno isti broj kao i “Tom Jones”.
Eanger Irving Cause nije cijelo vrijeme boravio u meksičkom gradu Albuquerque, već samo u ljetnim mjesecima, gdje je bio voditelj jedne male umjetničke kolonije (Taos Society of Artists). U tom je gradu, Albuquerque-u, Couse i umro 26. travnja 1936. godine.

Svoju je suprugu Couse susreo u Parizu, gdje je bila studentica, te ju je kasnije oženio. Njena je inkarnacija vjerojatno supruga Toma Jonesa u ovom životu, Melinda Trenchard. Interesantno jest da se i njeno puno ime i prezime numerološki podudara s onim, supruge Irvinga Couse-a.
EANGER IRVING COUSE = 3 + 9 + 6 = 18 = 9
TOM JONES = 6 + 3 = 9
VIRGINIA WALKER COUSE = 2 + 1 + 6 = 9
MELINDA TRENCHARD = 5 + 4 = 9


Post je objavljen 17.08.2023. u 19:03 sati.