Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

INKARNACIJA HOURE I NJEGOVOG PRIJATELJA S BROADWAYA


Jasenko Houra, gitarist i vođa grupe Prljavo Kazalište, u prošlom je životu bio američki kompozitor, češkog porijekla. Zvao se Karl Ludwig Hoschna (1876-1911). Bio je rođen u Češkoj, školovao se u Beču i postao oboist u austrijskom vojnom orkestru. Poslije je emigrirao u SAD i pridružio se orkestru Victora Herberta, kao solist na oboi. Wikipedijin članak još veli da je oženio Hettie Hug, s kojom je imao tri kćerke.
Tko je bio Victor Herbert (1859-1924)? Wikipedia veli da je to američki kompozitor engleskog porijekla, vođa orkeatra i kompozitor mnogih muzičkih djela, također i brodvejskih musicala i raznih pjesama, u žanru popularne glazbe prvih dvaju desetljeća 20. stoljeća. Njegova najpoznatija pjesma jest „Indian Summer“ iz 1919. godine, koju su snimili mnogi poznati izvođači, kao što su Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Frank Sinatra i drugi.
Victor Herbert se inkarnirao kao Patrik Spagnolo, nekadašnji pjevač pulske grupe Sexton, sa kojim sam snimio jednu demo-kazetu. (Imao je svoj mali glazbeni studio.) Ako se netko pita, tko je drugi glas, što se čuje u pjesmi „Dance Away the Northern Chill“, to je njegov, dakle inkarnacije Victora Herberta.
KARL LUDWIG HOSCHNA = 7 + 5 + 11 = 14 = 5
JASENKO HOURA = 6 + 3 = 9
HETTIE HUG = 6 + 5 = 11
DIANNE HOURA = 3 + 3 = 6
--
VICTOR AUGUST HERBERT = 5 + 5 + 7 = 17 = 8
PATRIK SPAGNOLO = 9 + 1 = 10 = 1



Post je objavljen 09.08.2023. u 08:20 sati.