Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŠTO JE BIO “ZLATNI DEČKO” U 19. STOLJEĆU”?

Ivica Šerfezi bio je poznat kao “Zlatni dečko” hrvatske estrade, netko tko je donosio uvijek neke singlice koje su se prodavale u zlatnim tiražima. Imao je “image” više nekog aristokrata, nego li “običnog čovjeka”, bavio se tenisom i sl. (golfom), odnosno što bi se reklo “gospodskim sportovima” Otišao je tiho, bez velike pompe, 2004. godine. Da li je popularni Šerfa bio netko velik, u prošlom životu? I, prije svega, gdje tražiti njegovu inkarnaciju?
Jednostavno, pogledajmo spisak njegovih pjesama, jedna manje poznata od njih nosi ime po – jednom malom kalifornijskom gradu, zvanom Mendocino.
“Mendozino, Mendozino
ja često idem sam u Mendozino
tražim je svud i pitam za nju
jer bez nje svijet je pust
u Mendozinu”
U originalu, naziv grada Mendozino je ustvari Mendocino (španjolski: Mendoza, po imenu osnivača grada). Prilično je mali, bar za američke pojmove, svega oko 90 tisuća stanovnika.
Dakle, inkarnaciju Ivice Šerfezija naći ćemo među celebritijima, koji su u prošlosti živjeli u tom gradu. Zvao se William Heeser, te bio po profesiji vlasnik novinsko-izdavačke tvrtke, koja je objavljivala tjedni list Mendocino Beacon. Pored toga, Heeser je obavljao niz funkcija u malom gradu – sudac, javni bilježnik, banker…
Supruga Laura inkarnirala se u 20. stoljeću kao Božica, Šerfezijeva supruga. Zanimljivo, je, da se čak podudaraju numerološki (prez)imena Ivice i Laure Nelson, njegove supruge u inkarnaciji iz 19. stoljeća.
WILLIAM HEESER = 1 + 7 = 8
IVICA ŠERFEZI = 3 + 4 = 7
LAURA A. NELSON = 4 + 1 + 3 = 8
BOŽICA ŠERFEZI = 3 + 4 = 7


Post je objavljen 08.08.2023. u 15:24 sati.