Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theman

Marketing

Sljedećih 6 mjeseci

Već neko vrijeme se ne osjećam baš ugodno u ovoj firmi. Iskreno, jedino što me drži je dobra plata. Moje samopouzdanje je potpuno srozano zbog niskog razumijevanja tehničkih stvari i neiskustva u ovoj industriji. To se naravno odrazilo i na način kako komuniciram, kako se fizički držim i sl. To je dovelo do toga da je moja motivacija veoma niska. Osjećam se kao onaj hrčak koji vrti onaj točak.

Razmišljam da napustim ovaj posao i da potražim novi. I našao sam neki oglas pa ću se prijaviti. Možda plata i neće biti na ovom nivou, ali bit ću sretniji i sa manjom štednjom, a možda se mogu i odreći nekih troškova. Često razmišljam i o mogućnosti da se uključim i mali biznis koji vodi moja supruga. Djeluje mi da bi se taj biznis mogao dodatno razvijati. Ipak, za to bi možda bilo bolje da paralelno probam nešto raditi oko toga pa ako vidim da ide u dobrom smjeru i da ima rezultata onda da se na to bacim 100%.

Što sve ovo pišem. U nekoj korporativnoj ljestvici koja je tek uvedena za moj tip poslova stavili su me na dno. S jedne strane razumijem jer sam realno tek dvije godine u industriji, ali opet sam očekivao da ću biit barem jednu stepenicu više.

Dobio sam plan razvoja za narednih 6 mjeseci i guraju me u tom nekom smjeru u kojem bi i ja sebe gurao, ali iskreno neće mi to baš prijati. Šta će biti nakon tih 6 mjeseci? Nisam pitao. Vjerovatno ništa, s tim da ću ostati na tom nivou i u slučaju nekih promjena možda više ne bude mjesta za mene.

Nekada to i priželjkujem. Možda ovo i nije za mene. Ali šta jeste? Posljednijh 10+ godina radim neke kao projekt menadžement role, administrativne role bez neke jasne fokus oblasti. Šta bih mogao raditi? Otvarati neku novu oblast i krenuti ispočekta? OK, šta? Sada moram razmišljati i o porodici.

Ali brate, radim 10+ godina i sjećam se perioda gdje se nisam bojao ničega i nikoga. Sastanak sa ministrom, ambasadorom, direktorom, domaći, stranici - ko god i radio sam posao. Nekako sam u ovoj firmi baš potonuo.
Probat ću ovo što su mi dali da radim - ali bgm ću ja aplicirat na druge poslove.


Post je objavljen 08.08.2023. u 11:58 sati.