Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ZAŠTO DENVER, ZAŠTO WEST VIRGINIA?


Sestra moje bake Vittoria iz Adelaide-a donijela mi je ne samo LP prvijenac Olivie Newton-John, već i dvostruki album uživo Johna Denvera, na kojem on pjeva neke od svojih najpopularnijh pjesama.
Oni koji su među čitateljima stariji sjećaju se ovog country pjevača, popularnog posebno u 70tim, po hitovima kao što su „Annie's Song“ i „Take me Home, Country Roads“. U ovoj potonjoj pjesmi Denver pjeva:
“Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mama
Take me home, country roads”
Zašto baš zapadna Virginia, kad je Denver bio rođen u Roswellu, New Mexico? Odgovor već naslućujete: jer je u prošlom životu bio rođen u zapadnoj Virginiji. I to možemo točno reći gdje u toj saveznoj državi. Bio je rođen na imanju (homestead) Clay, dana 12. travnja 1777. godine, kao Henry Clay. On u toj inkarnaciji nije bio neka „sitna riba“, već je bio (između ostalog i) državni sekretar, za vrijeme predsjednikovanja Johna Quincy Adamsa (današnja inkarnacija također pjevač, Moby). Žena Henry Clay-a Lucretia Hart je u sadašnjoj inkarnaciji Annie Martell, upravo ona kojoj je posvetio svoju iznimno popularnu „Annie's Song“.
Možemo također postaviti i pitanje, zašto li je izabrao umjetničko prezime Denver? I tu se već naslućuje odgovor – u prethodnoj inkarnaciji je živio baš u tom gradu. William Gray Evans (kako se tada zvao) došao je 1862. godine, zajedno s ocem u Denver, po ukazu predsjednika Lincolna, jer je njegov otac John bio imenovan guvernerom Colorada. William se nije bavio politikom poput oca, već je bio predsjednik denverske tramvajske kompanije (Denver Tramway Company). (Nažalost, ne postoje slike supruge Cornelije Lunt, pa ne možemo znati, radi li se o prvoj, ili drugoj ženi Johna Denvera.)
HENRY CLAY = 9 + 8 = 17 = 8
WILLIAM GRAY EVANS = 1 + 7 + 2 = 10 = 1
JOHN DENVER = 9 + 9 = 18 = 9
--
LUCRETIA HART = 3 + 3 = 6
CORNELIA LUNT = 9 + 9 = 18 = 9
ANNIE MARTELL = 8 + 4 = 12 = 3


Post je objavljen 02.08.2023. u 08:49 sati.