Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Moje čudo...

Moj najdraži frajer gotovo svaki put kada dolazi u Brezje ponese sa sobom svoju gitaru.

Zna koliko ga volim slušati kako svira. Završio je tek drugi razred glazbene škole, ali sve naučeno svira napamet, vrlo sigurno, i intonativno i ritmički. Ali to nije sve; on pokušava i uspijeva malo pomalo, po svom savršenom sluhu svirati The Animalse, velikog Claptona i Jeffa Becka. Ja uvijek slušajući gutam suze, gledam te malene prste kako pokušavaju i uspijevaju pronaći točan ton. On je desetogodišnjak koji slušajući pokušava skinuti glazbene velikane; moj je zadatak pustiti ono što želi pokušati odsvirati i onda zaustaviti kad mi kaže, pa se on onda igra prebirući po žicama i vrlo brzo pronađe ono što želi odsvirati.

A ja ga slušam i u mislima se vratim daleko u djetinjstvo, u godine odrastanja, kada je moj brat u svojoj sobi ili na stepenicama znao satima svirati. I njega sam slušala i divila se kako svira, jer je stariji od mene osam godina i već je bio fantastičan u godinama kada sam ga počela slušati. Zapljusnu me sjećanja i isprepletu se sa sadašnjošću, dok slušam najdražeg frajera kako pokušava pohvatati način sviranja najvećuh, onih koji su obilježili glazbeni svijet.

Kada se prstići umore, dok sprema gitaru uvijek ga zagrlim i kažem – silno sam ponosna na tebe, odličan si. Samo vježbaj i sviraj, budi uporan i vrijedan. I kad me pogleda svojim plavim pogledom, nasmiješen, i pita – vjeruješ li ti da mogu jednako dobro svirati kao oni, odgovorim mu – ti možeš sve što poželiš.
( Manji najdraži frajer ima identičan, savršen sluh, hvata melodije poput odašiljača, i nadam se da će i on odabrati neki instrument; lani je spominjao rog koji je čuo na produkciji glazbene škole. Zamislite tek njega, šestogodišnjaka koji točno u tisućinku pjeva recimo Laylu, ali samo onda kad on to hoće. Njegov stariji brat mi ipak češće svira, zna koliko to volim. )

I nemam više što puno za dodati, osim – oni su moja svjetlost, moj svemir i moje najveće blago. Moje dvije najveće ljubavi, velike do neba.

( Ovo je recimo skladba koju najdraži frajer jako voli; malo si kopirajte na youtube, ja sam totalni dibiduz )

https://youtu.be/_o3CIa3nrZE?t=368

Post je objavljen 30.07.2023. u 20:36 sati.