Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŠUŠKOVIĆ NAJAVILA PREKID ŠTRAJKA SUDSKIH SLUŽBENIKA 52. DANA OD POČETKA ŠTRAJKA



PONUDA VLADE ZA POVEĆANJE OD 12 POSTO

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) Iva Šušković 26. srpnja , što je bio 52. dan štrajka djelatnika u pravosuđu, izjavila je da se štrajk obustavlja i da će se službenici nakon ponude Vlade o 12 postotnom povećanju plaća vratiti na posao. „Tako su glasanjem odlučile sindikalne podružnice. Od njih 47, 25 ih je glasalo za prestanak štrajka“, rekla je Iva Šušković .
Ministar pravosuđa i uprave dr. Ivan Malenica u razgovoru za RTL Danas 26. srpnja rekao je da pozdravlja odluku Sindikata da prihvati ponudu Vlade, da se potpiše sporazum i da u narednom razdoblju zajedno radimo na izradi uredbe koje će obuhvatiti i povećanje plaća u pravosuđu.
Na pitanje - da li je iznenađen prihvaćanjem 12 posto - što iznosi oko 70-80 eura, s obzirom na to da su sindikati traži 300 eura, ministar je rekao da to treba gledati šire te opet počeo govoriti o tome da Vlada od 2016. godine povećala plaće. Rekao je i da „ se plaća povećala kroz odluku Vlade o dodatku, gdje je većina službenika i namještenika dobila sto eura dodatak, što je 15-20 posto povećanje. Treba to povećanje gledati s tim dodatkom", istaknuo je, dodavši da ukupno povećanje iznosi 180 eura.

Upitan hoće li se povećati plaće i policajcima, jer iz Sindikata policije poručuju da će tražiti povećanje kao i sudski službenici, ministar pravosuđa i uprave dr. Malenica je poručio da se sa Sindikatom policije također razgovaralo, jer su oni reprezentativni sindikat za državnu službu.
"Ja u ovom trenutku ne mogu potvrditi ni demantirati tu informaciju da su oni sljedeći," zaključio je ministar pravosuđa i uprave. Najavio je i da se u rujnu kreće s razgovorima o osnovici i o uredbi, te da će u izradu uredbe biti uključeni svi sindikati.(mzz)


Post je objavljen 27.07.2023. u 04:56 sati.