Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelightoftheuniverse

Marketing

Poruka

Pitanje ti prosljeđujem – „nego, de ga priupitaj kaj mu je sve to trebalo, kaj mu je toliki problem poslat jasnu i nedvosmislenu poruku razumu svakog ljudskog bića, a ne putem proroka od kojih svaki ima svoju jedinu istinitu priču, uistinu, čemu sve te komplicirane priče :)“

Sjedio je zamišljen, a onda se okrenuo i nasmijao od uha do uha. Pa kaže – Taj koji ti je postavio to pitanje, pogrešno je sve to razumio. Nikad preko proroka nisam slao poruku. Proroci su imali svoju ulogu. Više opominjanje. Pokušavali su ljude vratiti na pravi put. U većini slučajeva bezuspješno.

Poruka je uvijek išla kroz jednog čovjeka. On bi je raširio preko svojih učenika. Što se događalo s porukom kroz vrijeme, svima je dobro znano.

Uzdahne, pa kaže – Ljudski razum. Ja sam uvijek vjerovao u njega. No, za shvatiti poruku nije dovoljan ljudski razum. Razum sam vam dao da funkcionirate u ovom svijetu. On je samo alat kojeg ste precijenili. Kad spoznate poruku, tad ste oslobođeni ovog svijeta. Ljudski razum pripada ovom svijetu. Vi ne pripadate. Vi se njime samo krećete. U osnovi, sve je kretanje. U ovom svijetu i unutar njega.


Post je objavljen 17.07.2023. u 21:41 sati.