Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelightoftheuniverse

Marketing

O budućnosti

Upitah ga – kako je moguće da ponekad mogu vidjeti budućnost?

Hodali smo vrtom i onda je samo rekao – Da, ne vidiš, nego ponekad i osjetiš. To je moj dar tebi. No, za vidjeti budućnost nije potrebno imati dar. To je onaj metafizički element viđenja budućnosti. No, za odrediti budućnost, za to može biti dovoljna i analiza. I to gledano za određenu osobu, ali i za društvo u cjelini.

Upitah ga – što bi trebali analizirati?

Odgovori – osoba bi trebala analizirati svoju prošlost, odnosno kakvim je mislima bila vođena. Društvo je pak malo složenije. Valjalo bi utvrditi pretežite misli na kolektivnoj razini. Utvrditi nekakav prosjek, jer samo tako se onda može odrediti vaša budućnost. I to određena budućnost. Ona bliska.

Nastavi – pojednostavit ću ti. Važan čimbenik su i vaši osjećaji. Osjećaj i misao su braća. Osjećaji daju ton vašim mislima. Dakle, ako si u prošlosti bio nesređen, kaotičnih misli, takva će ti biti i budućnost. Važno je da znaš da ne možeš promijeniti budućnost naglom promjenom tonaliteta osjećaja i svojih misli u sadašnjosti. Zasijano u prošlosti moraš požeti u budućnosti. No, tvoja promjena u sadašnjosti, da ona će utjecati na budućnost, malo dalju. Da sigurno, ali to ćeš u svom životu doživjeti kao prestanak oluje. Ili, kao izlazak Sunca nakon duge i tamne noći.

Dugo je šutio, a onda je rekao – ono što trebaš znati je sljedeće – što ćeš vidjeti sutra u zrcalu, već sada možeš vidjeti dok se gledaš u zrcalu. Isto tako, i nakon provedenog vremena u kontemplaciji i meditaciji, dok sagledavaš svoj život kroz svoje osjećaje i misli u prošlosti, imat će isti efekt. Rekoh ti, sve tvoje borbe, sve vaše borbe unutar vas, sve su one vidljive na ovom svijetu. Vi ih donosite ovdje. Zato su proroci kroz minula vremena mogli vidjeti znakove oko sebe i prorokovati putem njih. Oni su znali ovu istinu.


Post je objavljen 13.07.2023. u 23:14 sati.