Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 506.

Jedan od važnijih događaja u tjednu za nama bilo je puštanje na slobodu zapovjednika Azova koji su se predali u Azovstalu. U javnosti se stekao dojam kako je to Erdogan izvršio na svoju ruku kršeći pritom raniji dogovor s Rusima o njihovom zadržavanju do kraja sukoba. Pažljiviji analitičar shvatit će iz Erdinog obraćanja da to baš i nije tako jer je na vezi s Putinom. Ako znamo da je proklamirani Ruski cilj operacije u Ukrajini "demilitarizacija i denacifikacija" jasno je kako Rusi navedene zapovjednike žele opet na bojištu. Jer ako isti dočekaju kraj rata u nekoj Turskoj, posao nije odrađen do kraja. Posebno jer je jedan od tih zapovjednika Azova Turskim medijima ispričao nadasve zanimljivu pričicu o pravim razlozima njihove predaje. Pa tako Volin reče da su se morali predati u zamjenu za izvlačenje nekih visokih Američkih časnika. Da ne bude zabune citirajmo ga: "Držani smo skoro mjesec dana u katakombama ispod Azovstala u ime propagande, gdje uzaludno gubimo stotine naših boraca. Vjerojatno bi većina nas isčezla tamo da nije bilo intervencije Amerikanaca, koji su postigli dogovor s Rusima o izvlačenju njihovih visokih časnika iz Azovstala u zamjenu za predaju naše pukovnije."

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/72588

Dakle ako iz ovoga nekome nije jasno kakva igra se tamo igra, njemu se ne može pomoći. To najbolje opisuje već spominjana Afrička poslovica o slonovima i travi. Kad se slonovi zaigraju, nastrada trava. Igru slonova smo već vidjeli nakon WW2 kad su podijelili Njemačku. Pa smo je nakon toga vidjeli kad se dijelila Koreja. Nedavo smo je vidjeli u Siriji koju dijeli Eufrat na Asadov (proruski) zapad i Kurdski (proamerički) istok. Sad će izgleda ta ista sudbina zadesiti i naivnu Ukrajinu, koju su Ameri nagovorili krenuti u vlastitu propast tamo početkom 2022. A samo su trebali primjenit sporazum "Minsk 2" s kojim bi 8% teritorija Donbasa dobilo autonomiju i pravo odlučivanja/veta o ulasku Ukrajine u Nejtou. Sad će Ukrajina vjerojatno i ući u taj Nejtou, ali tek jednog dana u dijelovima. Gdje će se točno protezati te granice na kojima će se podići neka nova "željezna zavjesa" odlučiti će čizme na terenu. Jer nešto nije tvoje, sve dok pješak ne ugazi. Isto tako pješak treba zrakoplovnu potporu za odraditi taj svoj posao. Znajući trenutnu realnost po tom pitanju, ne treba biti vojni znanstvenik za izračunati konačni ishod navedenog. Jer uz zrakoplovnu premoć koju imaju, Rusi će povući granicu tamo gdje im bude potrebno.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/54569

Na osobnom planu nastavljeni su građevinski radovi kod druga Pobija na Banovini. Ovaj put smo do kraja zatvorili unutrašnjost kupatila s OSB pločama. Između njih i krova je stavljena izolacija, te je povučeno crijevo za ventilaciju. U sljedećoj fazi ide povlačenje cijevi za vodu i završetak instalacija struje, postavljanje rigips ploča, keramike i sanitarija. Večer između dva dana radova iskorištena je za izlazak na polje. Svaki zauzima svoju čeku i čekamo. Sunce zalazi, komarci i šišmiši uzlijeću i to je bilo uglavnom sve od živina. Pobi sve to vrijeme je na svojoj termoviziji ugledao svega dva zeca na polju. Ponio je i vabilicu za čagljeve/lisice sa snimkom glasanja zeca u nevolji. Oko ponoći čujemo zavijanje čagljeva u gustišu, ali frajeri ne izlaze na polje. To je bilo sve od akcije. Silazimo s čeka, utovar u auto i povratak doma do jedan. Sutra nastavljamo radove na kući, a već preksutra sazrijevaju uvjeti za posjet streljani za kratko. Incijator je Miš, a rokanju se pridružuje i Ante. S brzom paljbom utrošio sam pet spremnika u manje od pet minuta. Noćas je s bespilotnim letjelicama izvršen napad na NC Zaporožje, Kursk i Voronjež. Ako znamo da vjetar tamo upravo puše prema istoku, znamo i tko je počinitelj. WW3 se nastavlja...

Placenici


Post je objavljen 14.07.2023. u 11:17 sati.