Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Limunom u oči, nema boljeg

Neki sam dan drljala o tome kako svako od nas – kad je razjeban u glavi – ima neke šeme i manualne djelatnosti kojima suzbija uzroke razjebanosti, pa sam uzela za primjer riljanje tuškabine uz razjapljene cvilojebe.

Ima tu još metoda. Ako je nešta baš jako gadno, uvijek možete čvaknut neki normabel il persen forte pa odspavat jednu rundu, da odmorite glavu i da ne dođe do verbalnog il krvnog stradavanja onog ko vas je razglavio.
Onda recimo metoda koju koristi moja dobra frendica Nela, koja kaže da je dobro pojest sardine sa limunom ( pogotovo kasno navečer ), i kune se svim živim da je to savršeno jer ima odvratan okus pa zaboraviš i kako se zoveš. Tvrdi da sardine mašu repovima ko da su žive u limenci i jedva čekaju da ih pojedeš pa da onda izađu van, na ovaj il na onaj način. Nisam isprobala jer to al nikako ne mogu, radije čvaknem normabel pa spavam.
Možda nije loše ni razlupat neke stare tanjure il čaše koji se više ne koriste, pa čame u kutiješinama kojekuda. Čisto da energija izađe iz vas van, pa ako vam se ne da ribat il štajaznamšta već drugo radit – e pa povadite kutiješine i skršite sav višak. Možete i čekićem dok su u kutiji, šta koga briga kako ćete eliminirat višak suđa.

Ono što zapravo želim reć je sljedeće – nađite svoj način da se riješite svega onog šta vas ubija u pojam, šta god i ko god to bio. Morate sebe stavit na prvo mjesto, koliko god niste navikli tako funkcionirat. Morate tim samoprozvanim faraonima i nakupinama bjelančevina koje vam piju krv pokazat da vam ne mogu ništa ko ni žaba lješnjaku. Ja se recimo smijem. Smijala sam se i dok sam spržena do kosti i dalje išla na zračenja; dok sam putovala tamo i natrag znali su mi past na pamet ljudi koje sam smatrala bliskim prijateljima, a nisu našli za shodno ni da mi pošalju dvije riječi – kako si? Zaboli, pa se nasmiješ i kažeš sam sebi – nije to vrijedno mene.

Naravno da ne ide uvijek lako, ali dođe dan kada si u stanju načinit onaj završni korak. I ja sam nekoliko puta rekla – kad ti život da limun, napravi od njega dobru limunadu. Krivo; kad ti život da limun, išpricaj ga u oči onome ko ti se uopće usudio utrpat limun u ruke. Prije ili kasnije uspjećete u tome. To mora bit vantjelesno iskustvo.
Niko na ovom svijetu nije vrijedan plesa po vašim živcima. Satarite ga limunom koji je namijenio vama, dragi moji.





Post je objavljen 10.07.2023. u 12:49 sati.