Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Cvilojebi širokog spektra

Jel vama, kad ste razjebani u glavi iz bilo kojeg razloga, paše razjapit na najjače cvilojebe il žiloreze širokog spektra? Ono, da vas dotuče dokraja najviše tekstom?

Pa onda u naletu tjeskobe krenete krčit garažu, mauzolej sobu, ribat rol il tuškabinu, vadit andrlje iz viseće kuhinje i kako u pjesmi raste gradacija boli tako raste i vaša manuelna efikasnost.
Ajde uzećemo tuškabinu za primjer.
Znači rekli smo da je u glavi rasulo. Mrak ko u pećini krapinskog pračovjeka. I raspizdiš recimo sljedeće:
Ponekad je samo pogled
uzrok bezbroj budnih noći
uzalud se nekad moli
to je ljubav, to se voli...
( ulaziš u tuškabinu i kreće masakr pločica; ne treba tu puno ni sredstva za čišćenje jer trgaš dvije spužve po minuti, huja raste zajedno sa gradacijom bola u stihovima, i razmišljaš kako bi autora istih potrgala ko beba zvečku da ti padne šaka )
Završava prva pjesma. Kreće dalje determinirani kaos:
Sreća
Niti imam, niti trebam
Ko će me očarati
Pa me razočarati
( dolazi na red ona ručka za primit se da ne ošineš u kadi, pa pipa i ono crijevo od pipe i dok ga ribaš dolazi ti da Đibu zadaviš crijevom, jebale ga riječi i olovka kojom su napisane )
Gradacija raste. Otpiješ mineralne i taman krećeš ribat vrata od tuškabine:
Sve su poslije bile kopije
bezbojne i nijeme
kada zamislim njen lik
na tren pretrnem
( e tu majci stradavaju zadnje spužve sa lagera i puca ručka od one alatljike kojom skidaš vodu da je ne moraš brisat, jer ćeš otkinut vrata, i dok pereš zamišljaš da tekstopisca javno spaljuju zbog hereze )
Ostaje još obrisat onaj vanjski dio, pa te više ne zarezuje ni hej refren tipa:
Hej, otvori vrata, noć je
i kiša pada
pusti da uđem bar na tren

Gledaš blistavu tuškabinu, popiješ još mineralne, pa onda razvrneš AC/DC do daske, nije bitno šta je jer je ribanje završilo i nema više potrebe za cvilojebima.

I zato je najbolje ribat kad ste razjebani u glavi; šta mislite da uzmete motiku i odete kopat? Pa prokopalo bi se tunel do Kine i završilo nasred Pekinga, sa motikom u ruci, ko da kreće seljačka buna.


Post je objavljen 06.07.2023. u 17:30 sati.