Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starrynight2022

Marketing

SELJOBERI VS. PLAKATI

Može li mi netko objasniti zašto je slika desno hvaljeno umjetničko djelo u svijetu a plakat lijevo su seljoberi koji vjerojatno ne znaju ni domaće umjetnike iz 16. stoljeća nabrojati a kamoli strane, dakle polupismeni seljoberi iz kojekakvih primitivnih strančica preko kojih sisaju krv i pare, proglasili "neprimjerenim"?

"- Plakat možda može proći za neki jeftini bordel, neko jeftino pornografsko kino. Ovo je ispod svake razine, dno dna. Ne znam što je bilo na pameti i intendantu HNK i Ministarstvu kulture koje je pokrovitelj. U nedostatku mašte i dizajnerske kreativnosti igra na najniže strasti - kazao je za Dnevnik.hr Josip Markotić, splitski vijećnik iz stranke MOST."

Do kada će seljoberi svojim pećinskim praslikama, blaženim djevicama i pastoralnim kičem i imaginarijem uništavati hrvatsku znanost, kulturu i umjetnost?

Dakle, zašto je desno umjetničko djelo, a lijevo - jedan totalno nevini i fenomenalno napravljen plakat dvaju zaigranih jagodičastih jezika na morsko-plavoj podlozi, provokacija za seljobere?



Post je objavljen 03.07.2023. u 16:36 sati.