Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Staljinistički roštilj

image host

image host

image host

image host

Danas smo ipak kapitulirali i naručili plinsku bocu, ja sam cijelo jutro bio na toliko besmislenoj maturi i potpuno van snage i volje za nešto drugo osim narudžbe. Užas, sad je uz dostavu već boca 6,5 eura skuplja, lako da nisu sve lakše.
Dva dana pečemo u vrtu na roštilju iz doba pokojne države DDR, brže je, svi smo od tamo dosta toga donijeli i ono što nismo izgubili u svim tim selidbama radi. Radile su doduše i socijalističke Gorenje i Obod makine, doživljavale duboku starost, nema toga više.
Inače meni su na poslu sad daleko najgori dani, nema više nastave, a utrostručen besmislen posao od matura na dalje. Nikad neću shvatiti, kako skoro nitko ne shvaća, da npr. matura bez najvažnijeg u stranom jeziku, govornog snalaženja u vremenu i prostoru, daje lažnu sliku i nema smisla.
Sad bi mi se jedan kolega nasmijao i rekao, hoćemo li se natjecati u nabrajanju sustavnih apsurda, ne, predajem se, opusti se i uživaj uz stilske vježbe kao ja danas tri sata na dežurstvu u učionici na sunčanoj strani s 20 učenika, koji se ipak znoje više od mene...






Post je objavljen 26.06.2023. u 22:22 sati.