Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

KONAČNO I INKARNACIJA AUTORA „PORINA“!

Niz puta do sada sam, listajući Opću enciklopediju, nailazio na sliku Vatroslava Lisinskog, autora prve hrvatske opere, „Ljubav i zloba“. Međutim, nisam uspijevao dokučiti tko bi mogao biti njegova sadašnja inkarnacija. Sve do nedavno, točnije do prije par dana. Najprije me je malo podsjetila na nekoga, čije sam fotografije na Google image-u gledao. Ma je li moguće? Je li to stvarno on? Mišo Hrnjak?
Da, inkarnacija Vatroslava Lisinskog jest nitko drugi do bas gitarist grupe Azra, koji sada živi u Mađarskoj, gdje je oženio svoju sadašnju suprugu, Ursulu. I moglo bi biti da je upravo ona inkarnacija žene u koju je Lisinski bio zaljubljen (međutim nije ju oženio), Hedvige Ban. (Njen praunuk je poznati zagrebački kantautor Drago Diklić, za kojega pretpostavljam da je inkarnacija čuvenog talijanskog kompozitora Gioacchina Rossini-ja.)
Čitajući biografiju Vatroslava Lisinskog, moguće je također izdvojiti neke glazbene ličnosti, koje se spominju s njim u vezi. Pomoć u skladanju opere „Ljubav i zloba“ pružio je Dimitrije Demeter i njegova je inkarnacija poznati kantautor Zvonko Špišić. Alberto Štriga, koji je bio jedan od istaknutih „iliraca“ toga doba, također je surađivao sa Lisinskim, njegova je inkarnacija još jedan zagrebački kantautor, Zvonko Špišić, dok je inkarnacija skladatelja Ferde Livadića – Davorin Kempf.
VATROSLAV LISINSKI = 6 + 1 = 7
MIŠO HRNJAK = 6 + 7 = 13 = 4
HEDWIGA BAN = 7 + 8 = 15 = 6
URSULA HRNJAK = 3 + 7 = 10 = 1
--
DRAGO DIKLIĆ = 8 + 5 = 13 = 4
GIOACCINO ROSSINI = 4 + 4 = 8
--
ALBERTO ŠTRIGA= 6 + 5 = 11
JADRANKO ČRNKO = 5 + 1 = 6
--
DIMITRIJE DEMETER = 5 + 11 = 16 = 7
ZVONKO ŠPIŠIĆ = 5 + 1 = 6
--
FERDO LIVADIĆ = 8 + 1 = 9
DAVORIN KEMPF = 8 + 9 = 17 = 8


Post je objavljen 23.06.2023. u 09:45 sati.