Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

Najtoplije godišnje doba je ljeto

Eto i to smo obavili,

Sljedbenici pokreta koji je nakon što su Rusi oslobodili jugoistočnu Europu, bez sudenja likvidirao oko 350.000 Hrvata, ustanovio 19 koncentracijskih logora, pobio većinu intelektualaca, oduzeo najveći dio privatne imovine, izvršio etničko čišćenje i nasilno preuzeo vlast, su proslavili obljetnicu derneka upriličenog zbog raskida , komunističko fašističkog pakta o nenapadanju i podjeli teritorija.

Uvijek se eto nađu bolidi koji se ponose onim čega bi se svak normalan stidio.

Velike su vrućine, more malo pomaže, a meni se jedu srdele s gradela, ne zubatci, orade, brancini, nego baš srdele, pa ću sad na peškariju kupit srdele, i večeras užgat vatru, kupit ću i lonac dagnji, i neku drugu ribicu za ove istančanog ukusa ka moja draga, di će ona srdele kusat.

Znali smo nekad davno dok sam bio mlad, sustipletičan, prid zoru nakon noćnog izlaska, dočekat plivarice, kupit kašetu još živih srdela, i odma na gradele, pa onako Direkt s gradela u vrući kriv iz pekare od Šiptara.

Malo toga u životu je imalo tako dobar okus ka te srdele u svitanje, okus mladosti, života koji tek počinje.

Začudno je kako se ljudi lako vežu uz zlo, pa tako i uz zločinačke ideologije, ponašaju se kao žene koje se uvijek iznova vraćaju zlostavljači, tako da tu nema pomaka bez psihološke pomoći od stručnog osoblja.

Kako inače objasniti da se bilo tko veže uz ideologiju koja je presuđivala ljudima bez suđenja, otvarala koncentracijske logore i otimala privatnu imovinu pa je dijelila svojim sljedbenicima, možda je tajna u toj otetoj pa podijeljenoj imovini, jer svaki zločinački sustav u povijesti je tako korumpirao svoje sljedbenike, podjelom plijena, koju onda neradnici i oni bitno smanjene inteligencije smatraju nekom kozmičkom pravdom.

Takva je valjda ljudska priroda, ološ će slaviti sve i svakoga, samo da bi se dokopao nečeg što mu ne pripada.

Post je objavljen 23.06.2023. u 06:51 sati.