Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

POETSKA PRETHODNA INKARNACIJA ELVISA POPOVIĆA


Osim što je bio predsjednik SAD, Elvis Popović je bio također i poznati, antologijski američki pjesnik, i to u inkarnaciji neposredno prije ove, posljednje, u kojoj ga većina zna kao novinara časopisa „Svjetlost“, te stručnjaka za paranormalno i granična područja znanosti. (Inače je asistent na Fakultetu za organizacijske i informatičke znanosti u Zagrebu.)
Kao 19. predsjednik Sjedinjenih država bio je u uredu Bijele kuće između 1877. i 1891. godine. Pošto sam u 19. stoljeću bio Amerikanac (William „Austin“ Dickinson), bio je u toj inkarnaciji i moj predsjednik. Pjesnik John Crowe Ransom bio je američki pjesnik 20. stoljeća, i upravo on je bio prethodna inkarnacija Elvisa Popovića. Rođen u mjestu Pulaski u državi Tennesee 1888. godine, studij je završio na sveučilištu u Nashville-u, a potom radio kao profesor engleskog jezika na sveučilištu Vanderbilt. Otprilike kada je Bogart bio počinjao svoju glumačku karijeru, Ransom je počeo svoju pjesničku. Zanimljivo je da je radio 30tih godina na Kenyon College u državi Ohio (s obzirom da je u prethodnom životu rođen i umro baš u toj državi). Također je interesantna stvar da je jedan od njegovih studenata bio pjesnik i romanopisac Randall Jarrell (koji se ponovo inkarnirao kao Željko Pervan).
No, interesantno je i da sam ja muzički adaptirao jednu od njegovih poema, naslovljenu „Winter Remembered“. To je jedna od meni najdražih pjesama. Vjerujem da bi i to zvučalo interesantno, kada bi je otpjevao sam Elvis.


Post je objavljen 21.06.2023. u 09:37 sati.