Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Pufka se vratila kući

Danas mi je baš dobar dan. Zajedničkim snagama vraćena je jedna malena maca kući, svojoj djevojčici.

Junior ju je pronašao kod dječjeg vrtića, idući po manjeg najdražeg frajera. Poslao mi fotku, pa me nazvao i pitao – hoćeš da donesem mačića? Zgaziće ga netko, hoda po cesti. Naravno, donesi, kažem mu; kako ćeš ga ostaviti tako malenog na toj vrućini?
Tu je meni malo i panika, moja Bonkica baš ne voli mačke...ali pokušaću ih polako upoznavati. Uz malo sreće možda postanu najbolji prijatelji.
Ubrzo stiže mačić u kutiji, u pratnji manjeg najdražeg frajera koji mu je dao ime Pufko i neprestano brblja – hoćemo ga zadržati, gle kako je krasan, vidi igra se, ima rep, gle pije vodu...A mačić je zapravo žuto - bijela ženkica, križanka perzijske i domaće mačke. Prekrasna, zelenih okica i meka kao najfiniji baršun. Baš pufasta. Prede kad je uzmeš u ruke. Mazi se i igra. Puše na Bonkicu koja je silno želi ponjušiti.

Konstatiramo da je uhranjena i da sigurno nije dugo na ulici. Juniora šaljem u dućan po nešto mokre hrane i pijesak. Igram se s njom, i najednom mi padne na pamet – a možda je zbilja nitko nije ostavio, možda je odlutala i možda će neko dijete biti žalosno jer je nema.
Stavljam fotku na fejs, na svoj profil i na Petrinjski forum, uz pitanje je li nekome odlutao mačić. Ubrzo se javila vlasnica, rekla mi da mace nema cijelo jutro i da joj nije jasno kako je završila kod vrtića. Ima djevojčicu koja jako voli macu. Dogovaramo se da će njen suprug pokupiti macu kad krene kući s posla.

Ja uživam gledajući pufastu macu kako se igra sa Bonkičinom patkom, pa se zavlači u rukav stare tople dukse koju sam joj stavila da na njoj leži. Spakirala sam joj za povratak kući i patku i duksu, mekana je i vidim da joj se sviđa ležati na njoj.

Manji najdraži frajer iskoristio je benefite videopoziva i bio malo tužan kad sam mu rekla da maca ima svoju djevojčicu kojoj će se vratiti, jer će i djevojčica biti tužna bez nje. Malo sam se i ja rastužila, jer zapravo silno volim mačke a nemam ih otkad sam udomila Bonkicu; ona ne reagira dobro na mace, i nadala sam se da je ovo prilika da je malena maca uvjeri kako su mačke zapravo predivna stvorenja i dobri prijatelji.

Uglavnom, maca se vratila svojoj kući, a ja sam sretna. ( I za info onima koji su slali poruke da bi rado uzeli mačića ako se vlasnik ne javi –hvala što ste dobri i divni ljudi, ali nema šanse da bi ga dala nekome; kliknuli smo na prvu. )


Post je objavljen 19.06.2023. u 17:18 sati.