Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

NAJPOZNATIJA INKARNACIJA BRANIMIRA ŠTULIĆA: „WHO THE HELL IS EDGAR?“


Na nedavnoj Pjesmi Eurovizije nastupio je duet iz Austrije otpjevavši pjesmu navedenu u naslovu (pjesma je bila najpopularnija na nizozemskim top-listama, gdje je došla do drugog mjesta). To me je zaintrigiralo, da malo promozgam i promislim, tko bi mogao biti njegova inkarnacija. Nisam to nikako mogao dokučiti… sve do neki dan. U seriji inkarnacija Branimira Štulića Johnny-ja, iz koje je evidentno da je on u nekoliko uzastopnih inkarnacija bio pjesnik i dramaturg (a ne glazbenik nekako se prirodno nametnula ta komparacija i konačan odgovor na upit Teye i Salene.
E sad – mogao bi se netko priupitati nisu li i one na neki način bile involvirane u život Edgara Allana Poe-a? Da, jesu – pa to su inkarnacije dviju žena koje je Poe volio. Teya je inkarnacija Sarah Royster, dok je Salena inkarnacija Sarah Whitman. No, inkarnacija supruge Edgara Allana Poe-a jest – sadašnja Johnny-jeva žena Josephine Grunmeiyer! Zvuči zapanjujuće, zar ne?
Zanimljiv je i ovaj podatak, koji se odnosi na mene. Prije jedno šest godina bio sam adaptirao niz lyricsa poznatih pjesnika, velikom većinom američkim. Među njima i dvije pjesme Edgara Allana Poe-a. Iako sam bio optimist i vjerovao da će lako biti snimljene, s obzirom na njihovu kvalitetu, i već sam ih vidio na „nosaču zvuka“ – to se nažalost nije desilo. Interesantno je i to, da sam prije možda par mjeseci došao na ideju – da bih mogao snimiti nešto sa Johnny-jem. Onda sam ipak odustao od te ideje. Ali sada, nakon što sam ustanovio ove inkarnacije, velim. Hajde, Johnny, da to snimimo!. Pa i fanovi, tvoji i moji, žele to čuti. Kako pjevaš pjesmu čiji si tekst napisao u 19. stoljeću, a koji ti je uglazbio brat Emily Dickinson, točnije, njegova inkarnacija – bloger Val.
Mnogi neće vjerovati gornjim recima, pa će ih vjerojatno morati nekoliko puta pročitati. No, evo i numerologije, na kraju, sve se podudaraju, baš kao i slike.
EDGAR ALLAN POE = 6 + 4 + 2 = 3
BRANIMIR JOHNNY ŠTULIĆ = 9 + 6 + 2 = 8
VIRGINIA CLEMM POE = 2 + 2 + 2 = 6
JOSEPHINE GRUNDMEIYER = 4 + 11 = 15 = 6
--
SARAH ELMIRA ROYSTER = 3 + 7 + 6 = 7
TEODORA „TEYA“ ŠPIRIĆ = 3 + 11 + 9 = 5
SARAH HELEN WHITMAN = 3 + 5 + 8 = 7
SELINA-MARIA EDBAUER = 9 + 9 + 7 = 7


Post je objavljen 19.06.2023. u 11:05 sati.