Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Posljednji selfie



Evo valjda na moj rođendan je objavljena, a ja noćas saznao, dugo očekivana vijest, nema više objavljivanja fotki preko kućnog servera. To je još prije par dana nagovijestio Dražen, te je sam počeo linkati s drugog servera, nikakav problem, uskliknuo je on, a sad ga slijede i drugi, koji su za razliku od njega ipak od jučer. Prekjučer su naime redom padali alati koji su ovdje preporučeni te su postovi blogera od prekjučer ostajali redom bez slikovne pratnje, a kod mene npr. komentari koji su ostali neokrznuti su se uglavnom odnosili na sporne fotografije, a meni su komentari uvijek predstavljali sastavni dio posta. Rušili su se i originalni blog dizajni koji su koristili te servere i sve je to ostalo nakaradno i moralo se ponovo graditi.
Sve su to problemi nas koji smo se uzdali u besplatne servere, odnosno još gore, servere preporučene od davatelja usluga, npr. jedan njemački alat koji sam koristio i koji je propao, fotke su začudo ostale, nadam se da "kuća" neće poharati baš sve fotke sa svog servera, al što bu bu. Što se tiče navodnog razloga ove promjene, jutros sam se malo zabavljao tražeći identične fotografije na internetu onima na mom i blogovima koje pratim. Najviše je logično jako sličnih ili možda i istih na blogovima koji objavljuju slike hrane i karikature. Poznato je da nedjeljom najviše radim dosadne administrativne poslove na netu, pa je to bila dobra zabava. Najviše su me obradovale usporedbe slika ćevapa na roštiljima identičnim mom, vidi vraga, i ćevape drugarica slaže "drugačije od drugih" :D, a mojim prolaznicama nema sličnih na netu, bar ih inteligentni robot Bing ne nalazi.
A ovo "posljednji" iz naslova, samo aluzija na mnoštvo izgubljenih fotki s problematičnim davateljima usluga u prošlosti. Sa zadnjim džepnim Sony fotićem dobio sam i program "PlayMemories Home" gdje se fotke po datumima s prebacivanjem na komp automatski sejvaju, vjerovali ili ne, sve ove godine takvog reda kod mene nije bilo.


Post je objavljen 11.06.2023. u 13:39 sati.