Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Plejting samo takav

Pijem jutros kavu, upaljen teve i traje neka meljava oko nekih masteršefova.

Bacim oko, nebil se ukazo Melkior preko cijelog ekrana. Na moju nesreću, ukazali se oni skroz prazni tanjuri sa nekim mikročesticama hrane, točnije ribe, i četri tufne nečega, ne znam čega jer nije reklo. Pa sam išla guglat, ne bi našla ništa o toj masteršefovskoj konferenciji da me ubiješ.
E onda sam eto odabrala jedan sličan plejting. Ja bi recimo trebala pojest dvadeset tih porcija da se najedem. Jer ja požderem cijelu oradu i pola kile krumpira sa blitvom, pa sam gladna za dva sata. Da mi ovo konobar donese na stol pitala bi ga jel mu putem iz kuhinje ispo tanjur, il nije stigo gablecovat pa pojeo moj obrok i doneso mi samo ficleke.
Jer ako bolje pogledate, na tanjuru ima jedan čeri paradajz, tri kockice krumpira, tri komadića mrkve, šest zrna boba i filetić poširane škarpine, sa ovlaš stavljenom hrpicom nečeg smeđeg na rub tanjura. I to je nešta šta velike masteršefove baci u trans.

Nikad od mene masteršefa, to smo već konstatirali. Danas sam zdinstala široke mahune po peesu – na luku i paradajzu uz dosta češnjaka i sljubljene sa dosta vrhnja, i mladi krumpir začinjen koprom i peršinom. Tajna mog plejtinga je da natovarim koliko stane u tanjur i jedem dok mi ne pozli. Šta bi ja sad trebala, stavit na sredinu pet mahuna i dve kriške krumpira pa okolo trackat mrlje sa vrhnjem i koprom? Pa grabit jedno trideset puta da se najedem? Ovako natovarim koliko stane, sjednem i jedem.

Tako da sam sigurna da bi spomenuti Melkior pao u devet nesvijesti da vidi moj plejting. Jedino kad bi mu zavezala oči pa da ne vidi tanjur. Al onda nastaje problem kako bi jeo. I ne smijem razmišljat o tome kako Melkior jede jer mi se uzlupa srce. Pa ću zaključit ovaj jelski ekspoze, jer sam malo i ogladnila.
A i neću riskirat tahikardiju zbog razmišljanja o jedenju dinstanih mahuna i krumpira sa peršinom i koprom od strane masteršefa koji isto voli stavljat flekove po tanjuru.

( fotke – masteršef plejting Nikola Vilić, plus moj plejting koji sam pojela do zadnje mrve kopra )














Post je objavljen 10.06.2023. u 19:40 sati.