Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Stalno neka drama




Nekad davno, davno... davnih godina, prije no što su se neki blogeri i rodili, mi koji smo bili rođeni u to vrijeme, fotografije na blog bili smo prisiljeni postavljali krampom i motikom, da ne kažem - srpom i čekićem.
Od poznatiiih web lokacija za hosting slika bili su: Photobucket, ImageShack, TyniPic... tj. to su bile one kojima sam se ja služila prije no što bi se nešto mijenjalo, ovako kako to sada radi Nova Tv.

Kod jedne takve slične drame, kada je jedna od tih stranica počela naplaćivati svoje usluge, Blog. hr. odnosno tadašnji admin diskretno nas je podsjetio na mogućnost postavljanja fotografija preko samog Bloga, kao jednostavniju i sigurniju opciju, jer Blog.hr neće i nema namjeru prestati s radom, a kamoli nešto naplaćivati.
Eto... pa je to trajalo nešto godina, dok i ta obećanja, jednostavnost i sigurnost nisu zastarjeli kao srp i čekić.
Istinablog, srp i čekić nam nikada i nisu bili dragi, radije se uvijek sjetimo krampa i motike, je li... pa evo nas ponovno...

Aj, da ne duljim - ovo pišem zbog cvjećarice Marisol koja bi rado i dalje šerala svoje cvijeće, al' joj se neke zmije stalno podmeću pod noge, pa je nju strah... da nešto ovako jednostavno kao što je par klikova neće biti u stanju shvatiti, da će to biti preveliki izazov za nju?
Svašta.

Dakle, evo - jednostavno, da jednostavnije ne može biti (aj, dođosmo i do toga konačno :))), u tri koraka zaobilaženja zmija.

Korak prvi - otvaranje stranice https://imgtr.ee/


DW7cI.jpg


Korak drugi - na ponuđeni način sa svog računala podići odabranu fotografiju (u svega par sekundi, i ništa kompliciranije no u blog editoru)


DWOQ7.jpg


Korak treći - kopirati kod i umetnuti ga u svoj post. I objaviti post, naravno :O
Kodovi su smješteni odmah ispod podignute fotografije

DWUVx.jpg


Problem bi jedino mogli imati oni koji na blog postavljaju fotografije velikog formata, jer postoji ograničenje (nisam sigurna koliko, provjerite. Ako odbiju... ne znam - ili smanjujte, ili snimajte manje fotografije :O)
Ja svoje fotografije uvijek smanjim ranije (1200x800 px normalno prolazi)... i onda kopiram ovaj prvi označeni kod (full image). Ovaj drugi je ako fotografiju želite prikazati kao manju.


DW9wz.jpg

Eto... to bi bilo jedno od rješenja ove drame s fotografijama... pa do neke nove nut
Mada, lako bi se moglo dogoditi da neku novu nećemo ni dočekati (mislim na ovakvu dramu, ne na nekakvu stvarnu tragediju :O), jer mi ovdje odavno štekamo, još dok nam ovo s fotografijama nije ni na pamet padalo.
Bit' će da ćemo se prije potpuno rasuti...

I naravno, prije svega trebalo pi proučiti pravila - https://imgtr.ee/page/tos
pogotovo ovaj označeni dio:

DW11D.jpg


Aj, Marisol, da te vidim kako bježiš od izazova :)





Post je objavljen 09.06.2023. u 15:03 sati.