Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roker45

Marketing

Jesmo li Talibani?

Prije petnaestak godina i ovo bilo Inn …

Jesmo li mi talibani?
Naravno da znam da riječ "taliban" izvorno znači student,učenik i da ne mislim da smo talibani u opće prihvaćenom tumačenju riječi koja označava grupu islamista koja na svoj način tumači islam.Ali,ekstremni pristup filozofiji života udomaćio je termin "taliban" i na ovim prostorima.Zašto mislim da smo i mi pomalo ili previše talibani?
Zašto mi ne umijemo prihvatati stvari kao srednjoeuropski ili skandinavski narodi na koje se često pozivamo?
Ne znam,zato i pišem ove redove pa možda saznam.
Počet ću od pušenja.Rijetki su ovdje pušači koji blagodeti uživanja u duhanu doživljavaju onako kao što i priliči uživanju.Zapaliti cigaretu,cigaru ili lulu duhana dvatri puta na dan,poslije jela,naprimjer.S mjerom,kao i sex,uostalom.Radio sam svojevremeno dosta sa Fincima koji su pušači.Poslije doručka,uz kavu zapale cigaretu,eventualno u nekoj pauzi tijekom dana,i navečer,poslije večere.Kutija traje 7 dana.Mi kad pušimo,pušima,nema zajebancije,dvijetri dnevno,ali kutije.Nemamo mjere,ne umijemo se othrvati strasti.Sad je u svijetu pomodno zabraniti pušenje i na ulici a mi se opet opredjeljujemo samo ZA i PROTIV.Nema sredine,nema tolerancije,nema razgovora,rat.Pušači traže/s pravom/ da ih se tretira kao ljude onda kad ne ugrožavaju ničiju slobodu.Nepušači bi bez iznimke zabranili pušenje gdje god oni prolaze.Nema dogovora.Ja predlažem restorane bez odjeljaka,full ekološke i full rpušačke,segregacija.Država se ponaša ko frajla,jebala bi se al da joj ne udje,nikako da lupi šakom o stol.
I u politici smo talibani,lijevi i desni.Partizani i ustaše,nema više ni domobrana .Talibanizam po definiciji,samo dupli,krajnje lijevi i krajnje desni.Oni pravi talibani barem nemaju dvije opcije.Nema litanja,svi za jednog,jedan za sve.
Mi koji nismo imali sreću da su nam preci bili jedna od pomenutih opcija nismo u modi i ne pripadamo ni vremenu ni prostoru.Mi kao čekamo naše vrijeme.Koji zajeb..
U sportu smo najveći talibani.Euforija nas zahvati i tresemo cijelu Europu.Moram priznati da je to lijep osjećaj,ne misliš na besparicu,besposlicu,nejebicu,nestašicu,nesanicu.Samo na utakmicu.Nitko ti nije ravan,pivo teče potocima,belgijski pivari u Hrvatskoj trljaju ruke,turoperatori se ufurali pa vlak naplaćuju k'o avion,premijer postao komentator,žene napokon "zavoljele" i nogomet.Idila na granici savršenstva.Svima dobro,svi zaradjuju,ovce troše.Samo nitko ne pominje što ako izgubimo?Zašto nitko ne pominje? Jer to smanjuje euforiju i profit.Ja bih volio sad vidjeti premijera da nam lijepo komentira kako nas Irci odjebaše,a ovi drugi pojebaše.Ovdje su jedini veći talibani od nas Turci pa će njihov pad na zemlju biti još bolniji.
Jebiga,to nam je sudbina.Reče Bilić prije 2 dana,to je život,i u nedjelju će svanut zora i izać sunce.I jedini on je rekao "i ako izgubimo".U tom je njegova veličina ,i njegovih igrača,pa oni ne spadaju pod talibane.
I moram ovo dodati ,Mostarci,"SHAME ON YOU",s isprikom da se ne odnosi na sve Mostarce već samo na kumane i hajvane s obje strane.Ili kako neki kažu:"Sram vas i stid bilo".
Oni koji su se našli povrijedjeni ovim pisanjem,žao mi je,nije do mene,nisam na njih mislio,ili,jednostavno nek prihvate činjenicu da taliban samo znači "student"..
Mogao bih ja nabrajati područja u kom ima talibana do sutra,ali vikend je,idem se odmarat.Ekstremno talibanski.

Post je objavljen 09.06.2023. u 01:47 sati.