Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Kuglice



Evo maloprije gotova i probao sam i četvrtu vrstu, čista perfekcija. Lipanj je i bliži mi se rođendan, poslije i pregledi koje čekam pola godine, a pretjerujem li sa sladoledima i kolačima preko cijele godine, pretjerujem.
Na radnom mjestu nikad nisam bio ogorčeniji, ne u učionici, to nikako, al radno okružje se pozloćilo u skladu s okružjem i preovladajućim društvenim vrijednostima. Najgore mi je što mi rođendan nije šezdesetpeti, tu se uvijek sjetim jedne Bowiejeve izjave. Pitali su ga zašto su mu koncerti skuplji od koncerata izvođača sličnog ranga. On je doslovno rekao, ja upamtio za sva vremena, želim što prije skupiti toliko novaca da svima mogu reći tko vas jebe. Ja sam mnogo skromniji, želio bih kako god bijedna bila otići u punu mirovinu, a za to moram imati 65, za punu normu pak do tada moram nagovoriti dovoljno učenika da izaberu fakultativnu nastavu, a to je sve teže i teže, budući da je to satničarima najmanje važan oblik nastave i po rasporedu ide u kontra nastavu, a često ti i razrednici odmažu..
Danas sam nešto razmišljao čitajući u vrtu pisma sad već ostarjelog Th. Manna iz ostavštine, nikako završiti s njima, dakle razmišljao sam o druženjima njega i nešto malo mlađeg Hermann Hessea, bili su obiteljski prijatelji i neprijatno iznenađeni atacima nekih mlađih pisaca na njih, s glupostima van svake pameti, nije im preostalo ništa drugo nego se povući u stvaralačke osame, baš briga mlade divljake za njihovu starost, da danas njihova imena serviram profesorima književnosti, nitko za njih ne bi znao, al su eto uspjeli zagorčati život stvarateljima za sva vremena.
Tješim se kuglicama i mislim, naravno da i ja snosim dio krivice za svoj status, neke ljude toliko prezirem da nemam snage suprotstaviti im se.
Nisam znao da su sve vrste kuglice bez šećera, jesu energetske bombe, al šećer ne sadrže!



Post je objavljen 01.06.2023. u 22:15 sati.