Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NAJVIŠE POVREDA PROPISA GRADNJE U ISTRI I DALMACIJI



KREĆE RUŠENJE BESPRAVNE GRADNJE NA ČIOVU

Bespravno sagrađeni objekti na otoku Čiovu u srednjoj Dalmaciji na redu su za rušenje, prema riječima glavnog državnog inspektora dr. Andrije Mikulića . U mjesecu svibnju uklonjen je ukupno 31 bespravni objekt na teritoriju Republike Hrvatske.
'To je jedan bespravni objekt dnevno' rekao je glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić koji je obišao teren i istaknuo: 'Beskompromisno, odlučno i dosljedno postupamo kada je u pitanju očuvanje prostora i borba s bespravnom gradnjom. Da smo ozbiljni, jasno je i po reakcijama s terena. Sve više investitora samostalno pristupa uklanjanju bespravno izgrađenih objekata, a sve slijedom postupanja građevinskih inspektora' rekao je inspektor Mikulić.

Građevinska inspekcija od 1. travnja 2019. godine, od kada je dio Državnog inspektorata, obavila je 32 tisuće inspekcijskih nadzora, a najviše povreda propisa u području građenja utvrđeno je u Istri i Dalmaciji.

Samo na području četiri Dalmatinske županije; Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske, od 1. travnja 2019. godine, , utvrđeno je 1.280 slučajeva gradnje protivno propisima.

'Ove brojke jasno govore o ozbiljnosti problema s kojim se suočavamo, ali i odgovornosti koju imamo kada je u pitanju bespravna gradnja. Ovom prigodom želim još jednom poručiti kako bespravnu gradnju nećemo tolerirati te ćemo i dalje postupati sukladno zakonskoj proceduri „ rekao je glavni državni inspektor Mikulić.

Akcija uklanjanja bespravno izgrađenih objekata nastavlja se već 2. lipnja od jutarnjih sati u uvali Vruja na otoku Čiovo, gdje će biti uklonjeno ukupno sedam bespravno izgrađenih objekata.
Internet vijesti,.mzz



Otok Čiovo sa označenim poznatijim mjestima otoka


Čiovo - otok
Otok Čiovo ima 28 kilometara kvadratnih i šest tisuća stanovnika. Ima ugodnu klimu blage zime i toplo ljeto. Prosječno se temperatura zraka kreće od 8 °C u siječnju do 26 °C u kolovozu. Prosječna temperatura mora je e od 13 °C u veljači do 25 °C u kolovozu, što Čiovo čini idealnom destinacijom za ljetni odmor. Sezona kupanja na Čiovu započinje početkom lipnja i traje sve do kraja listopada.



Post je objavljen 01.06.2023. u 20:26 sati.