Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŠOKANTNA INKARNACIJA BRAĆE JELIĆ IZ YU-GRUPE (Na lepom plavom Dunavu?)


Članak o Yu-grupi na jednom srpskom site-u počinje ovim riječima: “Yu grupa jedan je od prvih, ako ne i prvi rok bend sa prostora Jugoslavije kome se ukazala mogućnost da izgradi svetsku karijeru.”
Braća Jelić, zajedno sa bubnjarom Rašom Đelmašem, “obreli” su se u Londonu 1973. godine, snimali u vrhunskom studiju, nastupali u čuvenom klubu “Marquee”, te dobili ponudu da budu predgrupa Allman Brothers Band na njihovoj turneji po Evropi. Menadžer, koji im je ovo ponudio, vidio je da se predomišljaju, te je na kraju odustao od ponude (“Mi šokirani, niko ne reaguje, on se zahvali, ode, mi smo to odsvirali i tako….”)
Tko su nekadašnje inkarnacije braće Jelić, što mislite? I ponovo jedno veliko iznenađenje, šok – nitko drugi nego otac (Žika Jelić) i sin (Dragi Jelić) Johann Strauss. Dovoljno je njihove fotografije usporediti – I to je to. (Nažalost, fotosi njihovih supruga nisu dostupni na netu, I jedino možemo pretpostaviti da će Jelići biti iznenađeni kada usporede te fotke sa slikama supruga Johanna Straussa oca, i sina.) No, tu je zato numerologija, koja također pokazuje neke interesantne podudarnosti.
JOHANN BAPTIST STRAUSS = 6 + 5 + 5 = 7
ŽIKA JELIĆ = 11 + 4 = 15 = 6
JOHANN SEBASTIAN STRAUSS = 6 + 7 + 5 = 9
DRAGI JELIĆ = 11 + 4 = 15 = 6


Post je objavljen 01.06.2023. u 18:27 sati.