Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Ptice tetoviranog pape

"Jutro poezije" : Davorin Žitnik Žito predstavio je svoju novu knjigu pod naslovom "Ptice tetoviranog pape". Davorin Žitnik - Žito rođen je 2. studenog 1963. u Novoj Gradiški. U Varaždinu završava osnovnu školu i gimnaziju. Nakon mature 1983. odlazi na studij prava u Zagreb, živi na relacijama Zagreb-Varaždin-Korčula, radi kao pravnik u Zagrebu. Objavio je pet zbirki pjesama: Dvorac malog Škorpiona (1988.), Navigator uzaluda (1995.), Polag krinolinah varaždinskih zvonikov (soneti, 1997.), Kamara od škura (soneti, 2006.) i Dixieland (2011.). Piše na dijalektu (kajkavskom i korčulanskom) kao i standardnim hrvatskim jezikom. Sudionik je nagrađenih pjesničkih smotri i natječaja, a pjesme su mu uvrštene u zbornike, revije i antologije.




Davorin Žitnik Žito.....


"Ptice tetoviranog pape".....

Ironija i autoironija koju treba moći i znati razumjeti. Meni se svidjelo.....

Događanje dva: Beletra (Sandra Pocrnić Mlakar). Festival žanrova Dvotočka predstavlja domaće autore koji pišu krimiće, ljubiće, fantasy i priručnike, a održava se zadnjeg vikenda u svibnju i najavljuje naslove koji će se ovo ljeto čitati na plažama. Ove godine Dvotočka se održava u subotu 27. svibnja i nedjelju 28. svibnja, od 12 do 17 sati u Ilici 43. Dvotočka će predstaviti nove naslove, uz projekte i autore koji su unijeli promjenu u medijsku kulturu. Kao predstavnice kanonske književnosti festival su pozdravili Božica Jelušić i Božica Brkan.
Festival sufinancira Grad Zagreb.
Program Festivala žanrova Dvotočka
– 1. dan, priručnici
12.00 Božica Brkan: Oblizeki – multimedijski projekt
S autoricom razgovara Sandra Pocrnić Mlakar
13.00 Zvonimir Pavlek: Aktivna prodaja – priručnik za uspješnog prodavača
Predstavljaju Božica Brkan i Sandra Pocrnić Mlakar
14.00 Poslovni priručnici Luka Krejči: Kuharica prezentacija i Vedran Sorić: Sales mindset
Moderira Sanja Tatalović

Ja sam stigla poslušati samo prof. Zvonimira Pavleka, koji je radio za "Podravku" kao brand manager - brendirao "Vegetu" ,"Dolcelu", Čokolino (da, Lino je njegova ideja!:))) i još mnoge druge proizvode. Čovjek zaista zna o čemu govori, iako ja stvarno nemam smisla za prodaju - bilo mi je toliko zanimljivo slušati ga. Učiti. Rado bih pročitala njegovu knjigu o njegovoj karijeri, koga je sve tijekom rada upoznao, suradnja sa Oliverom Mlakarom, Stevom Karapandžom....Međutim, danas je predstavio svoju novu knjigu o aktivnoj prodaji. Usporedio prijašnje i sadašnje mogućnosti i načine prodaje. Odličan!



Božica, Zvonimir i Sandra....

A gle kakvu sam torbu dobila na poklon:



3. "Možemo" je proslavio dvije godine na vlasti u Zagrebu. Osvrnuli su se na sva područja života, govorili o onome, što je već napravljeno, ali i ono što se tek planira realizirati. Objasnili su zašto neki projekt idu sporije, što je sa europskim fondovima i na što se sve apliciralo; govorilo se o obnovi grada nakon potresa, o bolnici Sveti Duh i problemima s kojima se susreće...Govorili su o novim autobusima koji su već stigli u Zagreb, o kompletnoj obnovi vrapčanske tržnice, o vrtićima i kulturi, stadionu u Kranjčevićevoj i početak njegove nadogradnje... .O aplikaciji s kojom će se moći plaćati kartu za tramvaj ili autobus putem mobilne aplikacije...Sjajno! Za nekoliko tjedana na stranicama Grada Zagreba moći se pratiti svaka transakcija, svi računi i plaćanja, putovanja gradonačelnika i pročelnika - točno će se vidjeti gdje i na što je potrošeno i u koju svrhu. Transparentnosti ne manjka. Također, sva zapošljavanja Grada idu putem javnih natječaja i nema više po babi i po stričevima...Na tome svaka čast. Neke informacije ni ja nisam znala.
Sve možete (koga zanima) pronaći na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Najvažnija trojka Grada: Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec (kolegicu Danijelu znam sa Fakulteta političkih znanosti, tamo je bila asistentica tada i jako vješta s riječima, blaga, ali odučna u djelovanju i razmišljanju) i Luka Korleat.



Danijela, Tomislav i Luka....



Ovo mi je divna slika.....:))))

Na događanje sam povela i Miu, jer nas je tamo i natrag vozio jedan vjećnik koji stanuje blizu nas. I baš je ispalo dobro. Bilo je puno ljudova sa wufovima. Mia se ponašala primjereno; nije se oglašavala; bilo joj je malo vruće - ali, voda je sve popravila.
Pivu imaju kakvu smislite - pa ni ja nisam ostala žedna. :)))
Na druženju, na kraju,stigla je i fina hrana. Mia je doslovno iznudila komadiće piletine...:))))

Kraj jednog dana bogatog događanjima i druženjima, u srcu toplina i zadovoljstvo. Ljubim vas!

Post je objavljen 27.05.2023. u 23:20 sati.