Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Bezlična mas(k)a



Kidam nalijevo posebno zbog zadnjih rečenica posljednjeg blogposta, malo sam zavirio na internet rasprave o toj itekako ozbiljnoj temi, posebno za aktere, cirkus u komentarima, horde istreniranih ispranih mozgova, povlačim se.
Rasprava, u nekim aspektima slična, me jutros "argumentima" dobro nasmijala, mada su neki komentari isto tako smrtno ozbiljni. Podsjetilo me na jedan davni status na fejsu koji danas izgleda proročki, navodim po nepouzdanom sjećanju: "Nemojte stavljati selfije kao profilnu sliku, mogućnost zloupotrebe je jako velika. Tako je netko skinuo moju glavu s profilne slike, zamjenio je sa svojom i danima išao okolo, bančio po kavanama i sramotio me. Dijelite ovaj status jer opasne su mogućnosti suvremene tehnologije, mogu vam se desiti i gore stvari." Ljudi su se uglavnom smijali i djelili dalje.
Kad se radi o izmišljanju zabrana autori su jako dosjetljivi u smišljanju argumenata, tu u Europi ipak prednjače njemački Zeleni, uvijek navodim zabranu korištenja kofera na kotačiće u večernjim i dopodnevnim satima u kvartu gdje imaju načelnika, mjestu koje je preko godine puno turista, kotačići stvaraju buku i ometaju stanovnike u odmoru. Pamtim pak da su isti Zeleni presudno pomogli, tada mojim Piratima, da u europskom parlamentu onemoguće zabranu fotografiranja turistima panoramskih fotografija, argument je da tako često na fotografijama budu slučajni prolaznici i ugrožava se njihova privatnost, argument nikako nije bio da se turiste koji žele uspomenu natjera kupiti zvanične fotografije turističkih svetišta. Zakon ipak tijesno nije prošao, isto kao što je tijesno prošao piratski prijedlog o roaming zakonu za EU, koji je danas ljudima samorazumljiv, a argumenti protiv su bili ni manje ni više nego dalje zadiranje u nacionalne suverenitete.
En face filozofija je široko rasprostranjena instagram filozofija, možeš objavljivati golotinju, samo da nije en face, tako ja držim jednu od svojih najproblematičnijih fotografija baš na instagramu.
Sad se, zasad samo sporadično, na forumima upozorava da AI može i režirati porniće, samo mu trebaju lica. Kao da to već nije u igri, Cecin uradak je očiti fake, glava i tijelo igraju vlastite politike, kod naše Blanke je već teško naći grešku :D. Šalu na stranu, sve slične neovlaštene stvari treba sankcionirati, ali u slučaju AI proces registracije je ipak nadgledan, i lako je otkriti od koga zloupotreba potječe. Za svaki slučaj, ne objavljujte fotografije cijelog tijela na fejsu, makar odjevenog, mogućnost zlouporabe vreba na svakom koraku belj



Post je objavljen 27.05.2023. u 11:36 sati.