Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ODLOMAK SCENARIJA ''SAMBA DO SMRTI'' DAJANA DIVERNO


(Grupa motociklista ''Maskirani džokeri'' je jurišala Las Vegasom. Bilo ih je oko tridesetak, i svi su vozili snažne motore.
Pri izlazu iz Las Vegasa začula se policijska sirena iza njih. Nekoliko motociklista se okrenulo unazad i pogledalo prema kolima koja su pokušavala da ih sustignu. Nedugo potom se začuo zvuk sirene na motoru i skoro svi motociklisti su pojurili najvećom mogućnom brzinom.)
SUVOZAČ POLICAJAC: Hvataš li ih Bile?
POLICAJAC: Mrzim da prolazim opet kroz ove sranje samo zbog tog gada?
SUVOZAČ POLICAJCA: Uvek isto, a Bile? ( mlad plavokos muškarac skrenu pogled prema njmu. Primetio je kako grupa motorista odmiče niz vijugave puteve. Krenuli su prema kanjonima.
Bil je duboko uzdhanuo.)
POLICAJAC: Ne želim da se vozim ovde! (uporno je odmahivao glavom, prolazili su kraj natpisa ''Opasnost na putu – kanjon''.)
Oni su opsednuti vožnjom kroz ove predele!
SUVOZAČ POLICAJCA: Ja nisam.
POLICAJAC: Ovo su ''Maskirani džokeri''. Nisu ni ''Jahači smrti'' mnogo drugačiji, samo što tamo bar znamo ko koji mtotor vozi, tako da ih je lako uhvatiti kad dođu kući
SUVOZAČ POLICAJCA: Da, ima tu nekih prednosti. Pazi onog idiota!
POLICAJAC: Ili je na drogama ili je pijan!
(''Maskirani džokeri'' su ubrzali i policijska kola su zaostajala za njima. Pored toga Bil iako vrstan policajac nije bio reli-vozač niti je imao iskustvo brze vožnje niz vijugave puteve kanjona.)
Idu k Arizoni! Ako ovako nastave vrlo brzo bi mogli stići do Feniksa.
SUVOZAČ POLICAJCA: Ako ja ovako nastavim vrlo brzo ću stići u grobnicu (reče Bil kome su zbog te lude vožnje izbile graške znoja ne čelo. Grupa motocikslita im je uveliko odmicala i Bil je nekoliko puta kočio kako ne bi pao preko ivce ili se zakucao u neki znak.)
POLICAJAC: Ovo je kao u paklu.
SUVOZAČ POLICAJCA: Jebemu! (dreknu Bil koji se odjednom našao pred ivicom provalije. Snažno je zakočio, ali kola nisu uspela da se zakoče i polovine policijskog automobila je virilo preko ivice i ograde koja je bila srušena. Hauba policijskog automobila je bila udubljena. Nalazili su se pred provalijom.)
POLICAJAC: Koje sranje! (dreknu Bil. Na kratko je još bacio ljutiti i srdit pogled prema motocislitiam koji su uveliko nestali niz put. Zgrabio je telefon.)
Halo.. Andrew.. da, Bil ovde. Nalazim se na putu... Zakačio sam se na ivici provalije..Ne, koji vrag! Jurili smo Maskirane. Da opet su u gradu i sad su krenuli k Arizoni...
ANDREW: ''Pokušajte da održite ravotežu automobila. Šaljem helikopetre!''' začuo se Andrewov tih ali odsečan ton.
POLICAJAC: Jebemu! (ponovi Bil više za sebe i na trenutka sklopi oči. Naslonio se na sedište i zagledao ispred sebe.) Nema smisla da se maknem. Kola će krenuti dole.
(Automobil se opet zanjihao. Bil je imao tek toliko vremena da vidi kako se s desne strane u daljini pojavio osveteljni helikopter i kako im se polako približavao, ali bilo je prekasno za bilo kakvu pomoć. Automobil se zanjihao i odjednom se spustio preko ivičnjaka i brzinom munje se spuštao prema provaliji, crnoj jami u kojoj nije bilo ničeg, sem stenja. Začula se lupa, potom snažna eksplozija automobila u kom su bila dvojica policajaca.
Helikopter je nekoliko minuta nadletao to mesto i spuštao se prema automobilu koji je eksplodirao i bio u plamenu.)
ANDREW: Zovi brzo sve slobodne jedinice u blizini velikog kanjona




Post je objavljen 25.05.2023. u 15:19 sati.