Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 455.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/

Nakon pada Bahmuta ili oslobođenja Artemovska što ovisi o perspektivi promatrača, Prigožin u javnost iznosi podatke o učinku Wagnera u protelih 244 dana te bitke ili bolje rečeno "mlina za meso". Na Ukrajinskih 82.000 boraca je kaže napadalo 50.000 Wagnerovih jurišnika u najbolje dane. Omjer napadača prema braniteljima je najčešće bio 1:3 što je kontra svih vojnih udžbenika, ali je uz topničku i zrakoplovnu premoć očito odradilo posao u praksi. Gubitke Kijeva i stranih plaćenika procjenjuje na 50.000, dok im je ranjeno 70.000. Na to kaže da su Wagnerovi gubici bili 3,2 puta manji (15.625), a ranjeno ih je 2 puta manje (35.000). Od 50.000 zatvorenika koje je regrutirao u redove Wagnera poginulo ih je 20% (10.000) i ranjeno još toliko. Presjekom ta dva skupa dolazi se do zaključka kako je 2/3 gubitaka tijekom bitke za Artemovsk podnijela zatvorska populacija u Rusima već poznatom stilu "topovskog mesa", dok je Wagnerovska elita dala svega 5.625 boraca. Ako su iznešene brojke točne, Moskva je tijekom te bitke postigla što je htjela. Čim prestane rasputica imat ćemo prilike vidjeti kako izgleda nastavak oslobađanja Donjecka i Zaporožja ili najavljivana ofenziva Kijeva.

Placenici
Slika: https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-su-ruski-pobunjenici-koji-zele-osloboditi-rusiju-od-putina/2465760.aspx

Dan nakon pada Bahmuta uslijedio je upad Ukrajinskih snaga u Belgorodsku oblast u Rusiji. S dva-tri tenka i desetak oklopnih vozila su jednostavno pregazili granični prijelaz s dobro poznatom US-taktikom prevladavajuće snage krenuli u osvetnički pohod po selima uz granicu. Dok su se snage Rossgardije i FSB-a, koje su zadužene za obranu granice pribrale dio ih je napustio prostor. Prema šturim izjavama s Ruske strane pritom je eliminirano 70 terorista, četiri oklopna vozila i pet pickupova. Od objavljenih slika viđen je jedan Maxxpro i nekoliko prevrnutih Hummwija. Nakon toga zapadna propaganda pušta priču kako je napad izvršila nekakva "Legija za slobodu Rusije" sastavljena od Rusa koji se bore protiv Putinovog režima. U najboljim manirima cija-snajka režisera, javnosti se obraća njihov glasnogovornik, dok iza njega desno stoji lik s naopako zakačenom Ukrajinskom zastavom na prsluku. Rus koji se bori za Ukrajince sigurno dobro zna kako orjenitirati njihovu zastavu. Međutim takva traljavost odmah otkriva umješanost zapadnih propagandista po već viđenom obrascu "kemijskih napada" u Siriji.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/64916

No glavni dokaz US umješanosti otkriva detaljno satelitsko snimanje te pogranične regija dva dana prije napada. Snimanje je izvršeno s komercijalnim satelitom GeoEye-1 u vlasništvu Američke tvrtke Maxar. Ako ovo nije "smoking gun" po US žargonu, onda ne znam što jest. Zato sve ovo što se događa oko nas predstavlja svojevrsni test inteligencije. Ili shvaćate što se događa, ili ne. Neovisno koje ste boje ili nacije, poimanje svijeta oko nas je kategorija za sebe. Ako stvarno ne kužite što se zbiva ne želim trošiti svoje vrijeme i resurse na vas. Široko vam polje i nastavite kud ste krenuli. S tako lošom percepcijom nećete daleko stići uz prirodnu selekciju na djelu. Dok se WW3 nesmiljeno nastavlja na bojišnicama, kroz medije i u glavama ljudi, kod nas se nastavlja provedba osobne obuke. Nakon skoro godinu dana dočekano je otvaranje za letenje aerodroma LDZL. Taj jedan dan otvorenosti odmah je iskorišten za let na malom Žući punih godinu dana od zadnjeg leta na njemu. Odrađeno je pet školskih krugova u trajanju 40 minuta. Dan kasnije nova kiša opet zatvara aerodrom za letenje avionima. Ona šačica preostalih Mi-171Š, četiri UH-60M i policijskih helikoptera nesmetano polijeće sa svojih betonskih stajanki. Kome je cilj do kraja uništiti najveći sportski aerodrom u glavnom gradu RH tek ćemo doznati. WW3 se nastavlja...

Placenici


Post je objavljen 25.05.2023. u 00:00 sati.