Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

007

Ako se mene pita ( a pita me se ) Daniel Craig najbolje nosi odijela dok glumi Jamesa Bonda. Kad kažem najbolje nosi, onda hoću reć da izgleda savršeno.

Način na koji hoda, pa te plave oči, pa svaštanešta...baš je turbodobar ko tajni agent. Dok je Pierce Brosnan glumio Bonda, mislila sam da neće nikad nać boljeg. Kadli nađoše oni, i to kakvog.
I gledam ja sinoć film, jedem malo žele bombone malo kokice, liječim očobolju i sve to, i šta budale naprave na kraju filma? Ubiju mi omiljenog Bonda. Ko fol ne uspije otić sa otoka kojeg ratni brod sastavi nekim raketama i ode Bond nakon šta se oprostio sa voljenom ženom koja se naravno spasila.
Ja u šoku. Pojela još šaku žele bombona od muke. Pa kud ćeš mi ubit omiljenog nulanulasedam, jebote? Šta nisu ubili nekog drugog glumca koji ga je glumio? Nego baš ovog koji mi u odijelu izgleda ko milion novaca? ( Da ne bi neko mislio da sam retardirana pa da mislim da su glumca bašbaš ubili – hoću reć, zašto nije nastavio on glumit Bonda? )

I šta sad dalje? Čitam da se već naveliko bira novi glumac za ulogu Bonda. Ko prvo, baš me zanima kako će ga u scenariju oživit nakon što je u zadnjoj sceni pogino navrh otoka. Zaobišle ga sve rakete il šta. Ko drugo, šta će mi glumac koji ne nosi odijelo ko šta ga nosi Danijel Craig? A nosi ga ko recimo Balibeg bijelu košulju, ultimativno dobro. Nema boljeg.
I sad opet neću gledat Bonda dok ne nađu čovjeka koji zna nosit odijelo ko Daniel Craig. Tako sam bojkotirala gledanje filmova o tajnom agentu dok ga je glumio Roger Moore. Pa ja mu ne bi dala da mi drva donese iz šupe, kakav Bond.

Sad idem vidjet jel ostalo još žele bombona u vrećici; ako nije, idem načinjat bajaderu. Tuga se najbolje dotuče slatkim.

( photo by Foreign Policy; pa pogledajte vi to odijelo, ljudi )




Post je objavljen 21.05.2023. u 22:16 sati.