Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Vatrogasci, Hrvatska vojska, HGSS i Civilna zaštita - ponos Hrvatske

Uvijek se u prirodnim katastrofama pokaže kakav je tko čovjek.

Dok Petrinja još uvijek strepi zbog vrlo visokog vodostaja Kupe i strahovite količine vode koja je stigla do našeg grada, naišla sam na priču o karlovačkom vatrogascu Ivanu Brozoviću, koji je od utapanja spasio srnu.
I njegova se kuća našla pod vodom, kao i tolike kuće na karlovačkom području. Njegova je supruga na stotinjak metara udaljenoj njivi primijetila da se nešto kreće po vodi. Shvatili su da se radi o srni kojoj je iz vode virila samo glava. Bila je vrlo iscrpljena, neprestano je tonula i izranjala. Ivan je krenuo prema njoj, a uboga ljepotica mu je krajnjim naporom uskočila u krilo čim joj je došao dovoljno blizu. Podigao ju je i donio na sigurno, kaže da je jako teško disala. Nahranio ju je onim što je imao – kruhom i kukuruzom kokičarom.
Srnica je jela i odmarala, pa je nakon par sati otišla dalje svojim putem.

Ova priča samo ponovo dokazuje da naši hrabri vatrogasci imaju i veliko srce, jer pomažu i životinjama u smrtnoj opasnosti. Bravo za Ivana, i hvala svim vatrogascima na poplavljenim područjima. Hvala i svim pripadnicima Hrvatske vojske, HGSS-a i Civilne zaštite koji već danima ulažu nadljudske napore da sve nas obrane od stravične količine i pritiska vode koji ugrožava oštećeni nasip koji nije saniran, da obrane naš grad i sve druge gradove.
Tko zna koliko divljači i životinja, bježeći pred stravičnom silom prirode, nije imalo sreću kao ova srna.

( fotografije – Radio Mrežnica; pogledajte samo koliko je vode u Ivanovom dvorištu, a u kući je visina vode bila pola metra )






Post je objavljen 20.05.2023. u 08:21 sati.