Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Judi, zviri i beštimje

Prije nego šta prijeđem na svoju temu dana, dozvolite mi da zahvalim svim pripadnicima Hrvatske vojske i HGSS-a, vatrogascima i svima onima koji danonoćno ulažu nadljudske napore da otklone posljedice dugogodišnjeg nemara prema riječnim koritima i odvodnim kanalima koji nisu čišćeni. O klimatskim promjenama i količini oborina neću uopće ni razgovarat ni pregovarat jer nisam retardirana ko ni vi.

Znači jutros otvorim ulazna vrata da odem u šupu po sitno za potpalit kamin, kadli na pločicama pred vratima puž golać. Slini đubre i pokušava uć u kuću. Jesam ja neki dan prokomentirala da će me još malo bit strah izać na dvorište jer nadiru sa svih strana, da i mene ne počnu jest? I eto njega jutros na vrata; mislio valjda da spavam pa da ga neću skužit. E tu sam ga prvo poslikala, da imam dokazni materijal, pa ga zviznula u sol, da ne kažem pac. Jer nikako nemam namjeru izlazit na dvorište u pancirki da me jebeni puževi ne požderu, pa ću ih stavljat u pac. Bolje oni nego ja.

A onda popodne na stranici petrinjske Javne vatrogasne postrojbe vidim da ih je zvalo na intervenciju radi zmije. Pa me muka popala. Čitam u komentarima da je to bjelica. Pa ću ja na gugl ( ne tražit Italiju po preporuci premijera nego jebenu zmijurinu ), pa upišem „bjelica“ i izbaci mi Nenada Bjelicu. Ne zna gugl da meni nije do nogometa; dodam riječ „zmija“, kadli eto i fotki i teksta.
Sudeći prema tekstu, ova oko dva metra dugačka i vitka ( ko da sebe gledam, a tako je opisuju ) neotrovna zmija čisti okućnice od glodavaca i odlično se plentra po drveću. Kad me nije šlagiralo. Ajde šta ždere glodavce, to je sjajna vijest za one koji su alergični na mačju dlaku pa ne mogu držat mačke, al šta ako mi bubne na glavu sa drveta? Šta da joj kažem, helou Kiti, prije nego šta se zanesvijestim?

A ja radim drame oko puževa golaća, poglavito ovog šta je kreno provaljivat.
Majkosvetabožja.

( fotke - puž provalnik i bjelica koju su pofotkali naši vatrogasci )






Post je objavljen 19.05.2023. u 19:44 sati.