Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Pun mi je kufer

Izluđuje me ova kišurina.

A osim kišurine, izluđuju me i oni odvratni žuti puževi golaći koji nadiru sa svih strana, ko da ih neko lopatom ubacuje u dvorište. Pa su mi požderali celer koji smo kupili i posadili, eno ostale samo trklje, od lišća ni l. Zna i ta žuta gamad šta je zdravo, izgleda.
Pa izađem po neki veš na terasu, a on leži i ždere zadnji list. Od celera, jel. Uzmem onu malu motičicu i umlatim ga, jer je zadnji list poždero. Pogledam dolje, a njih trojica na jednom paradajziću, crkli dabogda; spigali paradajz koliko su teretni. Problem je meni šta još uvijek ne mogu čučnut i sagibat se kako treba, pa uzmem opet tu malu motičicu da ih sklatim sa jadnog paradajza, i paradajz se slomi. Umlatim i tu trojku, bijesna ko ris.
Krenem nazad na terasu, kad eto još dva, žderu i cvijeće neko ljubičasto u tegli. Umlatim i njih, tlak nemjerljiv. Da ne kažem da sam se na jedno sklizavo žuto đubre podvezla kad sam išla ubrat božur koji se počeo otvarat a vjetar ga je slomio; proklizala ko fap kad mu pukne guma.

Pa jel ima ikakve šanse da ta kišurina stane i da ta gmizava žuta gamad prestane glodat sve šta stigne, to mi recite? Pa oću završit na tabletama protiv živaca?

( al zato je božur volšeban, gle boju )




Post je objavljen 16.05.2023. u 22:48 sati.