Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Mjesec sija ko tepsija...

Jutros se probudim deset do četri. Pa mi sve nije jasno zašto sam se probudila, jer u zadnje vrijeme sasvim solidno spavam.

Pa krenem popit cedevitu, i skužim da se u hodniku toliko dobro vidi da možeš radit goblen bez da pališ svjetlo. Dakle žuto govno me probudilo, eto šta je. Prevrtala se negdje do pet, a onda se digla i išla kuhat kavu. Šta mi se vrijedi prevrtat kad spavanja nema, jel tako.
I onda poslje ručka, naravno, zaspim ko klada; kako neću zaspat kad sam budna od deset do četri. Pa odrapila jedno dva sata. Pa da još poboljšam večerašnje nespavanje ( koje već vidim ) popijem kavu. Sama se sebi čudim, života mi moga.

E sad da bi zorno prikazala žuto govno koje se raspištoljilo na nebu, izaću ja poslikat čudovište. Pa mi prvo ispo ključ od ulaznih vrata u mrakači, jedva ga našla. Jedva bome i otključala, nešta šteka brava zadnjih dana i na cestu. Jesam izašla – eto auta sa svih strana ko na autoputu; a ja moram prić bliže tamo nekakvom orahu da ga što bolje uslikam ( žuto govno, ne orah ). Prebauljam nekako preko ceste, pa muke sa fotkanjem. Jebiga nemam ja fotoaparat nego mobitel; ako povećam – sve neki mutež, ništa se ne vidi. Ako je normalno – vide se maslačci i orah i sve se vidi, al mjesec izgleda ko malo veća žarulja kroz granje. A kad ga pogledam na nebu, slabo mi dođe koliko se raspečio.
I još na povratku jedva uteknem ispod kotača nekom luđaku koji se razvezo tutaforca ulicom; pa jel meni treba radi tog žutog govna spašavat živu glavu na cesti? Samo bi mi trebalo da me ovakvu aljtravu satare auto.

Znači mjesec više slikat ne namjeravam. Nit imam čime, nit se mislim saplitat po mraku.
Šta sam slikala – slikala sam. A kako ću noćas spavat...e to ni on takav raspečen na nebu ne zna.

( eto fotke – orah, maslački, svaštanešta i ta žuta fleka između granja je zapravo ogromni mjesec )




Post je objavljen 05.05.2023. u 20:15 sati.