Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aninmaliblog

Marketing

Lisnato s hrenovkama na malo drugačiji način!

Obzirom da volim eksperimentirati u kuhinji tražila sam po internetu razne recepte, pa sam tako naletjela na recept za lisnato tijesto punjeno hrenovkama.
Inače volim sve što ima veze s lisnatim, pa sam ovo svakako morala isprobati.



Gotovo lisnato tijesto je velik pomagač u kuhinji i njime možemo raditi svašta, bilo da nam se jede slatko ili slano, jednostavno je i brzo gotovo, a svatko će uživati u tim hrskavim zalogajima.

Odlučila sam s vama podijeliti recept koji je oduševio ne samo mene već i moje ukućane. Ovo ukusno jelo možete pripremiti prijateljima, na rođendanima, za izlete i piknike, razne zabave...

U nastavku pročitajte recept za lisnato punjeno hrenovkama (ili kobasicama) s dodatkom pancete i senfa te inovativnim umakom koji će se odlično slagati uz hladno pivo ili sok u narednim toplim danima i mjesecima.


Sastojci:

- 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta
- 14 dugačkih hrenovki (ili kobasica)
- Senf
- 28 tankih listova pancete
- Dva žumanjka
- Sezam

Za umak:

- 100 ml pasirane rajčice
- 3 žlice kečapa
- 1 žlica senfa
- Sol, papar, ružmarin

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Tijesto ( ukupno četiri komada tijesta) razvaljajte i cijelu površinu premažite senfom.
3. Hrenovke prepolovite i svaku hrenovku omotajte pancetom.
4. Tijesto izrežite na 28 traka debljine nekoliko centimetara. Uzmite hrenovku pa ju omotajte trakom tijesta.
5. Tako pripremljene smotuljke stavite u papirom za pečenje obloženi protvanj, premažite žumanjkom u koji ste dodali nekoliko kapljica mlijeka i posipajte sa sezamom. Pecite oko 25 minuta, odnosno do zlatne boje.
6. Za umak pomiješajte sve sastojke.

Oblik, količinu i veličinu možete prilagoditi svojim željama kao i umak jer ovi ukusni zalogajčići se savršeno uklapaju u sve.

Dobar tek!

Post je objavljen 02.05.2023. u 10:40 sati.