Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZAR VRHOVNI SUD RH NEMA STAV - A RADI SE O 55 OOO GRAĐANA ?




JOŠ 50 DANA DO ZASTARE POTRAŽIVANJA

Za građane, njih 55 000 diljem Hrvatske koji su kredite konvertirali u franak ostlo je još 50 dana do nastupanja zastre potraživanja prema bankama. I dalje nema naznaka da će Vrhovni sud RH donijeti pravna shvaćanja u vezi s njihovim tužbama protiv banaka. Udruga Franak je na prosvjedu koji je organiziran i održan 1. travnja 2023. u desetak gradova u Hrvatskoj zahtijevala da se to učini u roku od 15 dana. Razlog je što 14. lipnja 2023. nastupa zastara potraživanja.

Goran Aleksić, bivši saborski zastupnik, kaže da “Vrhovni sud Republike Hrvaatske, 50 dana prije zastare, potraživanja još uvijek nije odlučio imaju li pravo potrošaći konverzije kredita pravo na obeštećenje. Zato ovim putem upućujem poziv sucima Vrhovnog suda da obave svoju zadaću.
Sud Europske unije je davno rekao da građani koji su konvertirali kredite u franak imaju pravo,potraživati obeštećenje. Sve što Vrhovni sud RH treba provesti jest da imamo pravo utvrđivati jesmo li obeštećeni. A ne da imamo 100 posto pravo na obeštećenje.To je posao sudskog vještaka da to utvrđuje, a ne suda. “ rekao je u izjavi Goran Aleksić.



Post je objavljen 26.04.2023. u 07:03 sati.