Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Ženski razgovori

Kazalište "Vidra", početak u 20 h; trajanje predstave: sat i petnaest minuta

Riječ je o predstavi koja je na sceni skoro četrdeset godina, a nastala je prema istoimenim tekstovima pisca, pjesnika i novinara Duška Radovića. Odlični srpski glumci (predstava je gostovanje) Svetlana Ceca Bojković (Gigina supruga u "Boljem životu"), Vesna Čipčić ("Vruć vetar"; "Žikina dinastija"), te Milan Mihailović gostovala je večeras (18.04) u "Vidri", 19. 04. je u samoborskom "Bunkeru" i 21. travnja u splitskoj Lori.
Dakle, toliko duhovit prikaz muško-ženskih odnosa vrijedilo je pogledati!:))) Uzalud bih vam sada ponavljala, kad je sve nadograđeno mimikom, govorom, gestama...Ako budete imali priliku, svakako pogledajte. "Školska knjiga" je objavila i knjigu pod istim nazivom. Svakako ću ju nabaviti. Jer je zaista za iščitavanje. Pa kaže: "Nasmijte se glasno. Naučite uživati u životu. Kad ste već imali privilegiju da stignete na ovaj svijet."

U publici je i Enes Kišević, koji je došao pozdraviti svoju prijateljicu Vesnu Čipčić.... (Opet mi ne dozvoljava objaviti slike, pa ću dodati čim bude moguće.)

Što se gramatike i pravopisa tiče, vidim vode se neke polemike. Valjda se trebamo vratiti u vrijeme ja Tarzan, ti Đejn....Neki ovdje pišu čak korijenski! :((((( Dakle, svašta! Iz krajnosti u krajnost. Poziva se na jezičnu anarhiju, jer se ne zna standardni hrvatski jezik. Nismo u Srbiji, koji jedini imaju "piši kako čitaš".....Vrli domoljubi, temelj domovine je i jezik. Ako niste znali. Jedan narod određen je standardnim jezikom koji koristi, a ne narječjima. Lijepa su narječja, ali najprije moraš znati standard. Jednu zemlju čini: jezik, tlo na kojem se nalazi i rasprostire (geografski položaj) i ljudi. Ali - što će nam jezik?! Idemo pisati bez točke, zareza, bez ičega...Pa da vidiš kako ćemo se razumjeti! :(((( Ali, to je dosadno. Mislim, gramatika. Kazalište je također dosadno. Knjige i čitanje su dosadni. Putovanja - i to je dosadno. Što nije dosadno, dame i gospodo?! Penis i vagina*! Što?! Ne razumijem.
Srećom, meni takvi "pametnjakovići" neće nikada na blog. Imam kulturne i drage ljude, koji znaju i kako i kada i na koji način se komentira. I naravno, pismeni su. Za razliku od upravo gore spomenutih, koji su sve suprotno. I kako kaže naslovnica bloga: zašto blogati?! Možda nešto i naučite o gramatici i pravopisu. Besplatno.

Ljubim vas!





Post je objavljen 19.04.2023. u 02:00 sati.