Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

O ruži i Titaniku

Vi koji redovno čitate ovo tu svaštanešta šta ja pišem sigurno se sjećate da sam jesenas pisala o ruži.

Za svaki slučaj, da malo podsjetim – htjela sam zametnut jednu prekrasnu ružu pa sam strpala grančicu pod flašu, pa se ruža primila al je moj ispaćeni životni supatnik u naletu prekapanja iskopo ružu i namrtvo smo se posvađali. Pa sam prije par mjeseci ponovila radnju uz neviđene mjere opreza i edukaciju zvanu – ne diraj flašu od pepsija, ispod je grančica od ruže.
Maknula ja flašu prije neka tri tjedna; primila se ružica, milina jedna. Kad eto njega, da šta sam micala flašu kad najavljuju da će bit mraza. Vidiš ti kako se može pazit kad se hoće. Reko – dobro, vrati flašu iznad ružice, ja još nemrem čučnut. To se pazilo ko na krunske dragulje kad se vraćalo flašu nazad.

A jučer novi šok. Divim se ja ružici koja se primila, pa gledam ivančice koje bi možda malo trebalo i prorijedit, kadli u ivančicama šta? Izviruju listići ružice na krhkoj grančici. Pa jel moguće da je u onom prvotnom prekapanju frkno grančicu među ivančice kad ju je iskopo i da se tek sad primila, ničim izazvana?
Održala još jednu edukaciju o novonastaloj situaciji, sva sretna, jer postoji mogućnost da ću imat ne jednu, nego dvije krasne ruže. On je konstatiro da se eto svejedno primila, i da sam ga godinu dana ranije bezveze iznapadala.

Nevezano za ruže, večeras planiram gledat Titanik po valjda tristopedsetšesti put. Imala ga na vehaes kazeti i gledala dok god se nije strgo videorekorder. Krenem peglat pa mi dosadno, pa dok pegla sikće paru ja malo peglam malo gledam. Nema ništa na teveu – ubacim pa gledam. Već znam napamet ko se gdje zakašlje, al svejedno gledam. Ima se kokica, do tad obavim večeru i higijenu i zauzimam položaj pred teveom.
Čisto da se sjetim kakve su boje vrata na kojima je ležala Rozika, a nije joj palo na pamet da napravi mjesta i za Jacka.

( fotke – ružica koja se primila i ružica koja se pojavila na dobrovoljnoj bazi )





Post je objavljen 16.04.2023. u 16:55 sati.