Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

31

Temelj kršćanstva je žrtva i odricanje, barem bi tako trebalo biti, i to ne budalasto odricanje kada se u korizmi odričemo kave ili avokada.

Naša vjera nas uči da je Spasitelj žrtvovao svog sina za spas sviju nas.

Je li stvarno tako bilo nitko od nas je može sa sigurnošću potvrditi niti negirati, pa nam eto preostaje jedino da vjerujemo ili ne vjerujemo.

To nas međutim ne priječi da spoznamo veličinu te nezamislive žrtve, i upitamo se bi li i sami bili spremni za takvo nešto.

Ja osobno bi bio spreman prinijeti vlastiti život, kao žrtvu nekog općeg dobra, jednom sam bio spreman to uraditi, i ponovio bi to, premda će mnogi ustvrditi da nije bilo vrijedno jer su neki drugi tu žrtvu na koju sam bio spreman, i koju su mnogi i podnijeli obeščastili.

Žrtva pak koju je podnio spasitelj, žrtvujući vlastitog sina, mi je toliko nezamisliva, da je nikad ali nikad ne bi mogao podnijeti.

Zato se ovog Uskrsa spominjem majki i očeva čiji su sinovi i kćeri prinijeli žrtvu na oltar općeg dobra, za spasenje sviju nas, i ne mogu si ne postaviti pitanje je li bilo vrijedno.

Ovih dana je iz Rusije u Ukrajinu vraćeno 31 od pretpostavlja se 16.000 djece koja su odvedena u Rusiju

Uvijek su najveći zlotvori ljudima oduzimali djecu, jer zlotvori znaju koja je najnezamislivija žrtva koju čovjek može podnijeti.

I danas među nama žive zvijeri koje skrivaju grobove nečijih sinova, i danas među nama žive majke koje ne znaju gdje su grobovi njihovih sinova.

Ostaje nam zato vjerovati ili ne vjerovati, svakodnevno prinositi vlastitu žrtvu, jer ako to nećemo raditi, oni koji otimaju tuđu djecu i skrivaju grobove će pobijediti.

Svima vama koji ste čista srca, svima vama koji ste spremni podnijeti žrtvu za opće dobro, a znam da vas i ovdje ima, ja vas prepoznajem, svima vama koji nikada ne bi oteli tuđe dijete ni skrivali grobove, želim mir, ljubav i blagostanje u vašim obiteljima.





Post je objavljen 09.04.2023. u 11:40 sati.