Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Pod pritiskom














Gledam nekakvo natjecanje. Kandidati su podijeljeni u dva tima i nakon odrađenog zadatka žiri je odlučio koji je tim bolji. A onda, kako nalažu pravila natjecanja, dužni su odabrati i najboljeg pojedinca. Tu je žiri neodlučan - od svih prisutnih odabiru dvoje koji su po njima najuspješniji, a od kojih je jedan mladi dvadesetogodišnjak iz pobjedničkog tima, i žena iz drugog tima, godinama bliža srednjim no dvadesetim... no ne mogavši sami odlučiti između njih dvoje, konačni sud žiri prepušta ostalim kandidatima.
Svi daju svoj glas, usput i pojašnjavaju svoje izbore, i bodovi su ponovno izjednačeni, barem se tako čini u prvi tren, ali i nominirani kandidati također mogu glasovati pa je ishod još uvijek neizvjestan.

Prvi je na redu mladi dečko koji svoj glas daje protivnici...
Njegova gesta mi navuče osmijeh na lice; s dvadeset godina je još tako pun vjere u druge ljude, skroman i lijepih manira, i tek počinje učiti što se sve od ljudi može očekivati.
I sad još samo preostaje da se srednjevječnovjekovna gospođa izjasni. Gledam ju i mislim se - Ma neeećeeeš valjda...?- a njeno držanje kao da kaže hoću, hoću, još kako, i tako i bi, gospođa mrtva-hladna kaže da svoj glas daje samoj sebi. Da se ona tu puno naradila.
Kad se nisam upiškila od smijeha :)))

***

U dvorištu imam mladu trešnju koja nikako nije rađala, pa čak ni cvijetka dala sve do prije dvije godine kada se razmišljalo o rezanju. Tog proljeća je prvi put procvjetala s nekoliko cvjetića, ali bez kasnijeg ploda. Prošle godine joj je također rečeno da je gotova, ali onda je procvjetala s čak dvadesetak cvjetića, pa je bilo i nešto zelenih trešanja koje su ubrzo nestale bez traga (nitko o njima nije čuo više niti riječ) i tako je trešnja preživjela i tu godinu, a ovog proljeća je već trešnja s iskustvom pa se cijela raspucala kao kokice.
Sad je zovem Šeherezada i čekam što će dalje biti...

***

Ja sam, pak, dok sam ovo pisala dobila velikog, još uvijek mrdajućeg šarana, i nakon kraćeg nerazmišljanja odlučila mu presuditi.
Uskoro ne bu više mrdao.











Post je objavljen 06.04.2023. u 12:47 sati.