Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Strani državljani...

... sve više kupuju kuće i zemljišta kod nas u Hrvatskoj, naročito na obali..
Nije meni što oni kupuju neg što mi ne možemo.. hajd ja sam već u nekim godinama i steko sam bar krov nad glavom, al šta sa mladima?
Ovo malo mladosti šta je ostalo nema nikakve šanse da si sa sadašnjim primanjima priskrbi ni garsonjeru a kamoli stančić ili kuću..
Eventualno kontejner i to na kredit!
Cijene stambenih kvadrata probijaju sve limite normalnosti... Od nekadašnjih 300 eura (što je bilo relativno ok) sad se kreću i preko 7,8 000 eura a i više naravno,..
Moš kupit solidan auto za taj jedan jeb** kvadrat zemlje po kojoj hodaš...
Gdje je tome kraj?
Gledam neki dan dokumentarac sa Goranom Milićem iz Tel Aviva u Izraelu gdje u centru grada nemožeš za 100000 tisuća eura kupit gotovo ništa..!! Kakav stančić ili garsonjeru... Ništa!
Nije li to tragično?
E toga se bojim da ovdje tako ne bude, a sve ide tim smjerom..
Kako radim u firmi gdje je neka solidna plaća a radna snaga su uglavnom mlađi od dvadeset i koje do trideset i koje godine a proizvodnja nam je izvozno orijentirana stoga bar zasad nema većih problema sa prihodima.. Ali su ipak nedostatni za nekog tko život misli provesti ovdje i stvarati obitelj, koja je temelj društva u budućnosti.
A koja nije nimalo bajna.
Stranci svoj višak kapitala prelivaju u našu zemlju, naročito sada kad su granice otvorene,njima odgovara sve od podneblja do klime i društva kao takvog, bar zasad no s vremenom će se i to promijeniti..
Svi hrle na zapad, a na zapadu je sve manje zapadnjaka..
Migranti traže svoj put do boljeg sutra, a i oni su dio velikog plana nekih vladajućih entiteta.. No to je već druga i duuuga priča.
Poanta je biti svoj na svome ali bojim se da će biti drugačije presloženo pa svidjelo se to nama ili ne...
Svoje staračke kosti mnogi će stranci grijati na ovdašnjem suncu a naši će tražiti sreću i bolji život u nekim hladnijim krajevima gdje je sve "posloženo" točno onako kako su entiteti odlučili..
Ipak, po nekim statistikama najsretniji ljudi navodno žive na tom hladnom zapadu ili sjeverozapadu.. Danska, Finska, Island...

Post je objavljen 31.03.2023. u 07:10 sati.