Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Svakog gosta... tri godine dosta












Uvijek kad poželim malo proširiti vidike, ja prolunjam svijetom (blaženi Internet). Dobro, možda sam mogla reći da to radim i kad mi je dosadno... ali, na kraju krajeva, kakva je razlika uopće?
Uglavnom... odmaknula sam se jučer malo od vesti iz regiona pa skoknula do engleskog The Suna da vidim o čemu oni pišu.
A kod Engleza podstanarska kriza. Odlučili Englezi da ilegalnim migrantima neće više za smještaj ustupati hotele s 4 i 5 zvjezdica , nego će od sada migrante smještati na brodove s kontejnerskim kabinama.







Premijer Rishi Sunak obećao je da će u potpunosti prekinuti korištenje hotela kako bi smanjio ogromne iznose u sklopu svoje borbe protiv ilegalne migracije... a radi se o iznosu od 3,5 milijarde funti i o 400 hotela diljem Engleske, te oko 51 000 tražitelja azila smještenih u njima.

Čitam i mislim se kako nemam pojma što su to Englezi namjeravali kad su migrantima ustupali smještaj od 4 i 5 zvjezdica, ali zato jasno vidim što namjeravaju s brodovima. Pored toga što, kako Ministarstvo unutarnjih poslova pojašnjava - žele da novi smještaj bude 'sredstvo odvraćanja a ne magnet' za migrante koji namjeravaju prelazak preko La Manchea , u slučaju da se spomenuto 'sredstvo', padanje s konja na magarca, pokaže kao nedovoljno učinkovito, ovi brodići se mogu okrenuti i uz mahanje maramicom i Bebekovu 'Dabogda te voda odnijela...' lako poslati kamo god se poželi...
Zgodno, a i meni obično na spomen 3,5 milijardi funti mam horizont puca unedogled.


Kakogod, meni danas stižu od lokalnog dilera naručena svježa jaja i mlada piletina, pa im idem sada pripremiti uobičajeni smještaj.





Post je objavljen 29.03.2023. u 08:52 sati.