Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Nakon svega - sloboda

Jedno pjesničko-poetsko i stand up večer. Događanje se trebalo održati u Mesničkoj, ali s obzirom da tamo renoviraju i preslaguju - događanje je premješteno u Kranjčevićevu - kafić odmah nasuprot hotela "Laguna". Odličan izbor. Lijepa atmosfra, ugodan ambijent.
I jedan maldi čovjek potegnuo sam iz Srbije za Zagreb - kako bi predstavio sebe, svoj rad i svoje knjige. Potpuno u svom aranženu, osim što su mu prijatelji iz Hrvatske sugerirali i pomogli pronaći prostor za nastup. Za nasup sam saznala putem instagrama, a vidjela sam da je Shadow napisala sjajn osvrt na prvi nastup u Teacher s Pubu. Stefan Simić.
Stefan Simić rođen je 1989. u Paraćinu. Studirao je i diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Objavio je do sada nekoliko knjiga. Objavljuje, kao i dosta mlade generacije, svoju poeziju i prozu na internetu. Trenutno radi na romanima.

Podrška u Zagrebu mu je i stand up komičarka Marina Orsag, koja mu je pomogla u zagrebačkoj organizaciji nastupa....
Knjigu "Odjeci ljudskoga" posvetio je svojim roditeljima.

Tijekom izuzetno zanimljivog nastupa (zaista poseban način predstavljanja svoga rada!) - nešto između književne večeri i stand up -a, Stefan je čitao dijelove iz svojih knjiga, dijelove radova s interneta, uz odličan izbor glazbe. Složili smo se i u izboru glazbe - Arsen, Đole.....Posebno je bio dirljiv kada je recitirao Đoletove stihove i kada je govorio o svojim komntaktima s Arsenom i Đoletom, koji su ga podržali u njegovom radu.

Nisam ni osjetila da je prošlo dva i pol sata od početka do kraja predstave. Ni jedne sekunde nije bilo dosadno; ni jedne sekunde nisam pogledala na mobitel....

U predgovoru svoje knjige "Nakon svega sloboda" Stefan kaže: "Životni ideal mi je da nastupam bez maski, da govorim ono što osećam, da prepoznam ljudsko u svakom čoveku i da, i u najgoroj nameri, vidim bar delić dobrog...U suštini, iza svega se krije ljubav, beskrajna ljubav i sve ono loše što se dešava nastalo je udaljavanjem čoveka od ljubavi.
Čovek koji voli, koji doživljava svet u celosti, koji prema svemu ima stvaralački odnos, ne može da bude nesrećan. Njegova sreća je, upravo u borbi protiv nesreće i u njegovoj svesti o tome. Čovek i te kako može da bude srećen u nesrećnom svetu, ali ne dok se iživljava, ili uživa u patnji drugih, već dok otvara prostore novoga u tamnici postojećeg..."



Stefan Simić



Zadivljena sam i oduševljena.



Moje dvije kniige. Jedva čekam čitanje...

Ljubim!

Post je objavljen 28.03.2023. u 00:20 sati.