Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Savjeti za sreću

Za one koji ne znaju, danas je međunarodni dan sreće.

Sad nek se opet neki uskokodaču ko za Dan žena pa konstatiraju da šta će im međunarodni dan sreće i da su sretni od nula do dvadesetčetri i da šta će njima neko određivat koji je uopće dan, a kamoli međunarodni. Al pustimo to. Ja za takve važne prigode uvijek iščeprkam neki dubokoumni članak sa još dubokoumnijim savjetima, pa sam evo i ovom prilikom si dala truda da samo isprezentiram šta vas sve može učinit još sretnijima neg šta jeste.

Ne bi vjerovali, al prvi savjet je - prihvatite sebe; pa u objašnjenju drobi - imajte realna očekivanja i nemojte kukat ( pa iz prve u roku sad pedeset posto nas skuži da je duboko nesretno, jer bi žene imale četrdeset kila manje, muškarci harem, a kukamo svi zajedno gore od krda kukavica ).
Drugi savjet - uživajte u svemu što radite, ne radite samo zbog novca i slave ( ideš; a ja cijelo vrijeme mislim da svi idu na poso jer im je dosadno doma, a ovi šta im se posrećilo glume u Holivudu za šaku kikirikija ).
Treći savjet - živite za sadašnjost; opet ćorak, jer uglavnom svi rečenice počinjemo sa "da sam onda znala..." i "nagodinu ću..."., od sadašnjosti nema ni s.
Četvrti savjet - izaberite sreću, zamislite svoj život kao priču koja se može mijenjat; sve pet, al za Boga milog zaobiđite Romea i Juliju il gospođu Bovari, valjda znate zašto.
Peti savjet - e ovaj je krucijalan, majke mi - veze su važne, dokazano je da su ljudi u braku sretniji od samaca; šteta da nije potpisan autor ovog divnog članka, da mu kupim kilu narandži i malo čvaraka i da vidim jel živi u sanatoriju il gdje.
Šesti savjet - mislite pozitivno, neka vam čaša uvijek bude polupuna a ne poluprazna; ovo je jako dobro, naročito nakon šest sedam popijenih, mislim čaša, bude svejedno jel poluvaka il polunaka.
Sedmi savjet - razvijajte svoju ličnost; pa razvijam, nego šta radim, evo ubijam se pišuć svaki dan i stalno gledam kolko ima klikova, izoštrila sam i vid i brzinu pisanja i vrijeme potrebno da dođem do tastature ako sam u kuhinji.
Osmi savjet - ne uspoređujte se s nikim, budite sretni zbog tuđeg uspjeha; pogledaj objašnjenje za peti savjet da ne pišem opet isto.
I deveti savjet - prestanite se brinut; jedino ne kaže kak to izvest, uz pomoć polupune čaše il čega.

Jeste sad sretniji kad ste dobili na uvid ove savjete? Ako i niste, ja jesam, jer sam se satrala pišuć e da bi vama približila sreću, i to vrlo mudrim savjetima nepoznatog autora.
Točno razmišljam da i sama počnem pisat savjete tog tipa za sve prigode, lakše je nego smišljat svaki dan ove moje drljobe.


Post je objavljen 20.03.2023. u 19:57 sati.