Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borgman

Marketing

Nakon duuuugo vremena

Kada malo promislim, čini mi se kako su "klečavci" i LGBT aktivisti samo dva ekstrema istog pokreta. Iako naizgled nema sličnosti, itekako je ima. I jedna i druga skupina čine jaku manjinu, neproporcionalno glasnu. I jedna i druga skupina tvrde kako ih ponašanje većine vrijeđa i traže zaustavljanje vrijeđanja i izazivanja. I jedna i druga skupina žele nametnuti svoja pravila tihoj većini.
Zapravo povijest se ponavlja, slično kao i u sedamdesetim, kada su postojala ekstremna "krila" i ljevice i desnice, koji su terorizmom pokušavali dobiti svjetla pozornice da bi istakli svoje zahtjeve (uključujući i našeg Bušića). "Lijevo" krilo sadašnjice se odlučilo na šarene i često, gologuze performanse (kojim krše prilično rigidne odredbe lokalnih i državnih zajednica), a "desno" krilo radi performans bez boja ali i dalje ometaju kretanje javnim površinama i uznemiravaju prolaznike i djecu kao i "lijevi".
Svi zajedno maksimalno iskorištavaju želju zapadnih građana da se samokažnjavaju, izvinjavaju i pokoravaju, radi grijehova koje je počinio tko zna sve tko, prije nego su se i rodili. Što je npr. ekstremno slično nauku kršćanstva, i grijehu s kojim se rađaš.
To je posebno farizejstvo, ako već prihvaćaš tuđu krivnju, i ispričavaš se, zašto i ne obeštetiš onoga tko je oštećen ( baš me zanima koliko bi (prvenstveno zapadnih) zemalja nakon toga ekspresno bankrotiralo). A ako nećeš obeštetiti, onda ne glumi...pokaži barem malo zdravog razuma. Ne radi to više, ali ne glumi da ti je stalo.
Uključujući naravno i kolektivnu zabludu kako je Život fer, i za veliki dio nevolja, ni slučajno, nisu krivi pojedinci...nego opet, svi drugi (roditelji, društvo, zajednica...), i kako je kolektivnim glumljenjem dobrote moguće stvoriti novo, nevino, predobro, i ekstra sposobno, ljudsko biće.
Ljudi su oportunisti, i sve ovo što izgleda kao pojavljivanje neke nove svijesti, kada se malo prokopa, otkriva društveni i ekonomski oportunizam, a ne svijest.

Post je objavljen 20.03.2023. u 18:46 sati.