Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Progorelićka

Dok sam ja u bolnici iza operacije pokušavala naučit hodat sa sondom, kateterom i dva drena, moj ispaćeni životni supatnik je u kuhinji imo žešći kulinarsko – suđni incident.

Naime stavio je kuhat nekakvu džigericu, šta li, za Bonkicu, i dok je to kipilo ko blesavo na peći on je valjda prizaboravio da to kipi pa je skokno do Lidla, samo nabrzaka. Po povratku je stambeni objekt zateko prepun dima, jer je voda skroz isparila a džigerica ostala ko briketi za roštilj, skvrčena na dnu ranjgle. I to moje inoks ranjgle koju najčešće koristim za kuhanje krumpira za salatu i zakuhavanje juhe. Meni nije ništa spominjo, da se friško operirana ne sekiram oko takvih gluparija, a ranjglu je izbacio van, ubijeđen da se tome nemre ništa i da će ranjgla ići u smeće.

I onda kad sam se vratila doma, onakva kljakava, palo meni na pamet jest pohanog oslića i krumpir salatu. Lako za oslić, to će se speć onaj smrznuti, al nemrem ja nigdje nać tu ranjglu. Pitam njega, on rješava sudoku i veli – sve ranjgle su u visećoj. Ja se opet odvučem u kuhinju, reko daj se digni da vidiš da nema ranjgle jebote. Tu on živčano dolazi, pa pokazuje veliku ranjglu ( za sarmu ) i manju ranjglu ( za pire krumpir ) i onu skroz plitku a da nije tavica ( za dinstat kiseli kupus ). Reko – fali ona srednje veličine. Pa se ko naglo sjeti – a da, ta je slučajno prigorila pa sam je bacio. ŠTA SI JE??? Pa bacio, tu pokraj japanske dunje. Nabrajam ja – ti vaki ti naki, pa to se oriba, on tvrdi da je to čudo ribanja neizvedivo jer da je ranjgla progorelić neslućenih razmjera.
Tu su mene već i rezovi počeli žigat, a i nasekirala sam se, pa sam bubnula krumpir kuvat u neku drugu ranjglu od drugog servisa i održala kraći ekspoze oko korištenja suđa u mojem odsustvu.

Obzirom da sam se malo duže oporavljala, pa onda krenula i na zračenja ( kuhali su moji anđeli i donosili skuhano ) prizaboravila sam na progorelićku. I jutros krenem vidjet japansku dunju koja je tako krasno procvala, i ugledam ranjglu. Uzmem je, obzirom da više nisam tako jako kljakava, i oribam u tri poteza. Jedva čekam ispaćenog životnog supatnika da mu pokažem kako izgleda ranjgla za koju je tvrdio da se iza njegovog kuvanja ne bi oprala ni u vešmašini, na devedesetpet stupnjeva.

( fotke – dokazni materijal )





Post je objavljen 18.03.2023. u 17:23 sati.