Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

paralele

oni šta su išli uškolu kad i ja iz zemljopisa su učili da paralele dile zemlju po širini iako pojam širina ima i drugo značenje koje se obično veže sa obujmom, ali izraz paralelele ima i drugo značenje, kada se nešto želi usporedit pa je tako u novom kurikulumu rič paralela zaminjena sa riči uspotednice, šta u biti znači da nešto idje jedno do drugog ali se nikad ne dotiče. međutim, razlika između paralele i usporednice je u perspektivi koju smo isto tako imali ka dio obrazovnog program a koji je na primjeru tračnica, koje baj d'vej idu usporedno jedna pokraj druge, učija da... ako pogledamo ta dva usporedna pravca u daljinu onda ćemo primjetit da se oni tamo negdi u daljini spajaju. onda su došli znanstvenici i rekli da to šta vidimo nije istina nego optička varka, znana kao miraž poznatiji po nazivu fatamorgana.

ali, znanstvenici ka znanstvenici, sve moraju objasnit logički tako da se obični puk naša na raskrižju, u šta virovat,? znanstvenicima ili svojim očima, a puk ka puk, više viruje svojin očima nego znanstvenicima.

e, tu fatamorganu su iskoristili pisci serije mrkomir I koji su povukli paralelu između srednjovjekovne rvacke i moderne hrvatske, ali da bi običnom puku, koji nema perspektivu, jer viruje šta mu se kaže, mogli predočit kako je to izgledalo nekad poslužili su se usporednicom sa današnjim zbivanjima u modernoj hrvatskoj. i sad je veliko pitanje, očeli li hrvatski puk pripoznat svoje rvacko nasljeđe u europi i držat se tradicije ili neće?

oni koji nisu gledali večeras mrkomira I preporučam da pogledaju, a onima koji ne razume razliku između paralela i usporednica neka pogledaju serijal o uskocima na viasat history-ju. inanače, ko je bira glumce alal mu vera, uboja je prston ka dite u tortu.

Post je objavljen 17.03.2023. u 21:40 sati.